Negocieri pentru sefia PNL Alin Tise il sapa

Negocieri pentru sefia PNL: Alin Tise il sapa pe Catalin Predoiu

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că va candida pentru o funcție de conducere la vârful PNL, posibil și pentru cea de președinte, la Congresul din iunie. „În ceea ce privește experiența profesională, rezultatele politice și electorale, PNL Cluj este îndreptățită și poate emite pretenții chiar la funcția de președinte de organizație națională. Consider că vremea celor care ajung să conducă partide prin combinații, prin grupări și manipulări făcute în rândul membrilor, a încetat“, a spus Tișe.


FOTO: Alin Tișe se bazează pe susținerea lui Blaga și a filialelor din Ardeal pentru președinția PNL FOTO: NICU DÎRDÎIAC Favoritul fostului copreședinte PNL, Vasile Blaga, la șefia partidului a fost Cătălin Predoiu. Surse din PNL au explicat, pentru EVZ, că decizia lui Blaga de a-l susține pe Tișe a venit în urma testării apelor în vechiul PDL. EVZ a relatat, pe surse, în edițiile anterioare, că Tișe s-a menținut mereu în grațiile lui Blaga pentru a beneficia de susținerea sa la șefia partidului. Aceleași surse au spus că Tișe se bucură și de susținerea unei părți din vechiul PNL.

Predoiu, în disgrație

Majoritatea pedeliștilor nu-l văd pe Cătălin Predoiu apt de a prelua frâiele PNL. Surse au explicat, pentru EVZ, că Predoiu este foarte antipatic și că nu vor susține un candidat care a pierdut cu brio toate alegerile. Ei mai invocă faptul că Predoiu este autorul Codurilor penale, lucru care nu cadrează bine, având în vedere disputa legată OUG 13 care modifică și protestele masive. Un alt scenariu în PNL este că președintele Klaus Iohannis va avea ultimul cuvânt legat de viitorul lider, care nu va fi un fost pedelist, au declarat surse liberale pentru EVZ.

Tișe, finul lui Boc

Chiar dacă este omul lui Blaga, Alin Tișe este și finul lui Emil Boc, primarul Clujului. Pe lângă șef al CJ Cluj, Tișe este și un mare dezvoltator imobiliar. Astfel, el și-a păstrat buna relație cu Boc, mai ales că, acum jumătate de an, a avut nevoie de autorizație, atunci când a „uitat“ să construiască balcoanele prevăzute inițial în proiectul unui bloc turn de 12 etaje din centrul Clujului, pentru a spori suprafața cu încă 1.500 de mp, supliment care, în cazul unei vânzari, aduce din start un beneficiu de 2 milioane de euro.

Tăcerea lui Cioloș tulbură PNL și USR

De când Dacian Cioloș a anunțat că invită USR și PNL în proiectul său de creare a unui ONG care să continue proiectele demarate de tehnocrați, fostul premier a fost așteptat de cele două formațiuni să devină membru. Cioloș nu se grăbește să facă pasul adeziunii. Atât surse din PNL, cât și surse din USR, au precizat, pentru EVZ, că fostul prim-ministru nu s-a întâlnit în ultima lună cu liderii celor două partide, motivul invocat fiind că Cioloș pregătește fundația care va avea la bază principiile platformei România 100.

Comments