Nelu Iordache a fost plasat sub control judiciar. Noi acuzatii grave impotriva "regelui asfaltului"

Nelu Iordache a fost plasat sub control

Nelu Iordache a fost plasat sub control judiciar. Noi acuzatii grave impotriva "regelui asfaltului"

Procurorii DNA l-au preluat miercuri sub escorta de pe Aeroportul Otopeni pe omul de afaceri.

Imbracat lejer, in tinuta de vacanta, Iordache a fost ridicat chiar din avionul care urma sa il duca la Roma, unde il astepta familia. Ca intr-o scena desprinsa din filme, comandantul aeronavei a anuntat prin sistemul de comunicatie ca unul dintre pasageri are probleme cu documentele, a oprit aeronava, moment in care si-au facut aparitia procurorii DNA.

Audierile au durat sase ore. Potrivit Realitatea Plus, omul de afaceri este acuzat intr-un dosar care vizeaza insolventa companiei Romstrade.

"Nu mi-e teama de nimic. Nu am facut niciun denunt", a spus Iordache la iesirea de la audieri.

Omul de afaceri este anchetat in mai multe dosare de coruptie. In unul din ele a fost condamnat la 12 ani si 6 luni inchisoare, insa decizia nu este definitiva. In acest dosar, a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti pentru evaziune fiscala si delapidare, fiind acuzat ca a inregistrat in contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achizitii fictive de materiale publicitare. Prejudiciul creat statului se ridica la 2 milioane euro.Pe de alta parte, in ianuarie 2020, Iordache a fost achitat definitiv, de Curtea de Apel Bucuresti, intr-un alt dosar de coruptie, legat de modernizarea Transalpina.

La sfarsitul lunii august este asteptata sentinta definitiva intr-unul dintre dosarele sale. Nu este exclus ca procurorii sa ii fi impus o masura restrictiva tocmai ca sa evite ca afaceristul sa plece in Italia - tara devenita refugiu pentru mai multi condamnati romani celebri.

Comments