Nelu Tataru: "Pandemia nu se trateaza in unitatile sanitare. Sa facem totul sa nu ajungem in Terapie Intensiva"

Nelu Tataru "Pandemia nu se trateaza in

Nelu Tataru: "Pandemia nu se trateaza in unitatile sanitare. Sa facem totul sa nu ajungem in Terapie...


Ministrul sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, luni, la Digi 24, ca pandemia de coronavirus nu se trateaza in unitatile spitalicesti si ca este obligatoriu ca romanii sa respecte regulile sanitare si de distantare sociala.


Nelu Tataru a atras, totodata, atentia ca sunt probleme in anumite judete, iar o crestere a numarului de persoane infectate cu COVID-19 va pune presiune pe sectiile de Terapie Intensiva.


"Pandemia nu se trateaza in unitatile sanitare. Chiar daca pregatim paturi suplimentare, sfatul meu este sa facem tot posibilul sa nu ajungem in Terapie Intensiva", a declarat Nelu Tatatru la Digi 24.


"Noi ne adaptam situatia, insa nu ar trebui sa ne lasam in aceasta baza. Venirea unui numar de infectii mari va pune presiune pe sectiile de Terapie Intensiva", a adaugat ministrul sanatatii.


Nelu Tataru a dezvaluit ca Ministerul Sanatatii poate controla acest moment complicat, datorat cresterii numarului de persoane infectate cu COVID-19.


"Este un moment pe care il putem controla si putem reveni. Putem sa ajungem intr-o saptamana-doua la scaderea numarului de cazuri", a mai spus Nelu Tataru.


Nelu Tataru a recomandat romanilor sa respecte regulile sanitare si sa nu dam cu piciorul lucrurilor bune facute la inceputul pandemiei de coronavirus.


"Cred ca acum bravam un pic. Sa nu dam cu piciorul si sa confundam aceasta libertate cu lipsa unor masuri de protectie. Platim si tributul succesului nostru de atunci (n.r. - din timpul instituirii starii de urgenta)", a declarat Nelu Tataru.


Comments