Nicolae Ciuca: Credem intr-un NATO robust si rezilient, care sa se adapteze noilor amenintari

Nicolae Ciuca: Credem intr-un NATO robust si rezilient, care sa se adapteze noilor amenintari

Nicolae Ciuca: Credem intr-un NATO robust si rezilient, care sa se adapteze noilor amenintari

,,Sarbatorim 75 de ani de angajament neclintit pentru pace, securitate si aparare colectiva. Timp de 75 de ani, noi toti am forjat, pas cu pas, cea mai puternica alianta militara pe care a vazut-o vreodata lumea. Inca de la inceputurile sale, NATO a fost piatra de temelie a securitatii transatlantice, oferind un scut de stabilitate si un far al valorilor democratice", a declarat presedintele Senatului in discurs.

,,Romania, membra a NATO din 2004, si-a demonstrat continuu dedicarea fata de obiectivele Aliantei. Pozitia noastra strategica pe flancul estic al NATO ne plaseaza in fruntea apararii si descurajarii. Romania si-a indeplinit si depasit in mod constant angajamentele privind cheltuielile de aparare, consolidand capacitatile noastre militare si contribuind la misiunile si operatiunile NATO din intreaga lume", a subliniat presedintele PNL.

Ciuca a subliniat ca "barbatii si femeile noastre sunt angajati activ in mentinerea pacii de la Marea Baltica la Marea Neagra, reflectand angajamentul nostru ferm fata de securitatea regionala si globala".

,,Acest summit ne ofera o ocazie unica de a aborda provocarile presante cu care se confrunta Alianta noastra. Conflictul in curs de desfasurare din Ucraina subliniaza urgenta raspunsului nostru colectiv la agresiune si importanta sprijinirii partenerilor nostri in urmarirea suveranitatii si integritatii lor teritoriale. Condamnam, de asemenea, atacul rusesc asupra spitalului ucrainean", a afirmat Nicolae Ciuca in discurs.

Summit-ul NATO de la Washington. Semnalul dat de vizita lui Iohannis si Ciuca. Ce miscari se pregatesc de alegeri

Comments