Nicolae Ciuca: ,,Masurile agreate prin Programul de Guvernare si cele incluse in PNRR au in vedere atat componenta de investitii, cat si reforme"

Nicolae Ciuca ,,Masurile agreate prin

Nicolae Ciuca: ,,Masurile agreate prin Programul de Guvernare si cele incluse in PNRR au in vedere a...

,,Este un semnal incurajator pentru economia romaneasca si pentru comunitatea din Sebes faptul ca aceasta unitate de productie din Romania este luata in calcul de investitorul german in programul sau de retehnologizare pentru trecerea la productia de componente pentru vehicule electrice. Prin aceasta crestere a nivelului de performanta a productiei si adaptarea la obiectivele de dezvoltare durabila, avem certitudinea ca oamenii din zona vor avea in continuare asigurate locuri de munca. Dezvoltarea investitiei de productie din Sebes va avea in continuare un efect multiplicator in plan social, prin locurile de munca nou create, si va aduce plus-valoare economiei locale si nationale in acelasi timp, prin standardele ridicate ale productiei specifice", a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciuca.

Productia in unitatea din Sebes a inceput cu asamblarea cutiilor de viteze automate cu dublu ambreiaj in opt trepte si transmisii cu noua trepte de viteza pentru Mercedes-Benz, iar din 2020 se asambleaza si varianta pentru vehicule hibrid, o etapa importanta catre productia de vehicule prietenoase cu mediul, fara emisii de carbon.

Seful Executivului a apreciat ca increderea manifestata de investitorii germani in mediul de afaceri din Romania poate incuraja si alti investitori straini, carora le-a transmis ca masurile agreate prin Programul de Guvernare si cele incluse in Planul National de Redresare si Rezilienta au in vedere atat componenta de investitii, cat si componenta de reforme care sa asigure functionarea transparenta, corecta si eficienta a mecanismelor institutionale in relatia cu cetatenii si cu mediul de afaceri.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciuca le-a multumit, totodata, reprezentantilor investitorilor Mercedes-Benz din Sebes si pentru implicarea companiei in diferite proiecte de responsabilitate sociala, inclusiv prin oportunitatile de formare si reconversie profesionala, prin sistemul de invatamant dual, burse si programe de calificare pe care le pun la dispozitie pentru pregatirea fortei de munca pe plan local.

Reprezentantii companiei au mentionat ca intentioneaza sa dezvolte proiecte pentru trecerea la productia de componente destinate vehiculelor electrice, prin investitii majore in perioada urmatoare.

De asemenea, au apreciat sprijinul in valoare de 35 de milioane de euro primit sub forma ajutorului de stat, fonduri de care compania a beneficiat pentru achizitionarea utilajelor. Ca urmare a investitiilor de peste 320 de milioane de euro realizate, contributiile sociale platite au fost de de peste 64 de milioane de euro.

Comments