Nicu Vlad: Sunt tentat sa candidez la presedintia COSR, dar nu am luat inca o hotarare

Nicu Vlad Sunt tentat sa candidez la

Nicu Vlad: Sunt tentat sa candidez la presedintia COSR, dar nu am luat inca o hotarare

"Sunt tentat să candidez la alegeri, normal, este o funcție onorantă. De altfel, orice membru al COSR ar fi onorat să fie președinte. Dar încă nu am luat o hotărâre. Am avut discuții cu reprezentanți de la unele federații, dar o să vedem. O să iau o decizie până la 17 octombrie (n.r. — data limită de depunere a candidaturilor)", a spus Nicu Vlad, cel care ocupă în prezent funcția de președinte interimar al COSR până la alegerile din 15 noiembrie.

El a menționat că este nevoie de o schimbare în sportul românesc. "După rezultatele de la Rio este nevoie de o schimbare, conform agerpres. Deși, în ceea ce privește strict rezultatele sportivilor, totul ține de fiecare federație în parte, pentru că ele se ocupă de pregătire. Dar federațiile trebuie susținute în acest efort al lor", a adăugat fostul campion olimpic.

În cazul în care va candida și va câștiga alegerile la președinția COSR, Nicu Vlad va trebui să renunțe la funcția de președinte al Federației Române de Haltere. "Bineînțeles că nu mai pot continua la federație dacă voi ajunge în acea funcție. În schimb, voi rămâne în funcția de prim-vicepreședinte la federația internațională... dar, repet, este mult prea devreme să discutăm de aceste lucruri. Încă nici nu am decis dacă voi candida", a afirmat el.

În afară de Nicu Vlad, fostul ministru al Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a declarat că se gândește la posibilitatea de a candida la alegerile pentru președinția COSR. De asemenea, o altă candidatură ar putea veni din partea președintelui Federației Române de Scrimă, Mihai Covaliu.

Comitetului Executiv al COSR a stabilit ca alegerile pentru președinția forului să aibă loc la 15 noiembrie, data limită pentru depunerea candidaturilor fiind stabilită pentru 17 octombrie.

La 29 august, Alin Petrache a demisionat din funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, pentru neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact câștigarea a 6-8 medalii. România a participat cu 96 de sportivi și 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, și a cucerit cinci medalii — una de aur, una de argint și trei de bronz. Aceasta a fost cea mai slabă clasare a delegației României în ierarhia pe medalii la Jocurile Olimpice după al doilea război mondial, locul 47.

Articole recomandate

Comments