Nicusor Dan: Cheltuielile Primariei Capitalei vor fi reduse in 2021. Companiile municipale au fost un dezastru

Nicusor Dan Cheltuielile Primariei Capitalei

Nicusor Dan: Cheltuielile Primariei Capitalei vor fi reduse in 2021. Companiile municipale au fost u...

Nicusor Dan a precizat ca va solicita sprijinul Guvernului pentru realizarea bugetului PMB, dar ca nu va cere mai multi bani decat alte administratii locale.

Primarul Capitalei a anuntat ca saptamana viitoare va fi lansat in dezbatere publica proiectul de buget al institutiei pe care o conduce, la care vor fi invitati si reprezentantii ONG-urilor. Bugetul va fi prezentat in jurul datei de 1 februarie, a mai precizat Dan.

"In ceea ce priveste bugetul pe 2021, asa cum legea ne obliga, vom face o reala dezbatere publica asupra bugetului. Incepand de saptamana viitoare, vom discuta cu directorii din Primarie si institutiile din subordine despre asteptarile pe care le au. La aceste discutii vor fi invitate ONG-urile. Saptamana urmatoare vom avea o discutie separata pe partea de investitii, pentru ca nu a fost clar cine de ce se ocupa.

De exemplu, anveloparea blocurilor si competenta pe sectoare. In jurul datei de 1 februarie, cand e asteptat sa vina si bugetul national, vom iesi cu un proiect de buget. Companiile municipale au fost un dezastru pentru Primaria Capitalei. Nu mai spun de companiile care urmau sa aduca mai multi bani, compania imobiliara si de parking, care urmau sa aduca mai multi bani si nu au adus deloc. Reafirm vointa de a desfiinta aceste companii municipale si a mea, si a CGMB. In acest week-end se finalizeaza negocierile si vor fi propusi oameni in Consiliile municipale. Din nou exista intregul suport al Executivului pentru desfiintarea companiilor", a declarat primarul.

"Bucurestiul va deveni un oras de care vom fi cu totii mandri. (...) La preluarea mandatului, am spus ca prioritatile mele pentru lunile noiembrie, decembrie vor fi criza sanitara si criza termoficarii. Pe ianuarie avem o criza pe deseuri si prioritatea pe luna ianuarie e elaborarea bugetului pentru anul acesta si investitiile pentru anii urmatori. In februarie vom incepe sa operationalizam marile lucrari pe care le asteapta bucurestenii in special in zona trafic, infrastructura si termoficare", a adaugat Nicusor Dan.

Citeste si: "Datorii uriase la Primaria Capitalei - 2,5 miliarde de lei. Nicusor Dan: "Aici ne-au adus floricelele si targurile si companiile municipale"

Comments