Nicusor Dan: ,,Noi, Bucurestiul, suntem pe marginea prapastiei din punct de vedere sanitar" Va fi Targ de Craciun in decembrie?

Nicusor Dan ,,Noi, Bucurestiul, suntem pe

Nicusor Dan: ,,Noi, Bucurestiul, suntem pe marginea prapastiei din punct de vedere sanitar" Va fi Ta...

Nicusor Dan a spus ca in acest an nu va fi organizat traditionalul targ de Craciun in Capitala, din cauza epidemiei de coronavirus.

Dar bucurestenii se vor putea bucura de luminitele si decoratiunile de iarna, care vor fi insa mai discrete ca in alti ani, a anuntat noul primar general.

Nicusor Dan: Nu o sa avem Targ de Craciun. Nu ne permitem sa amplificam acesta boala

,,Nu o sa avem Targ de Craciun in aceasta iarna pentru ca suntem intr-o situatie sanitara exceptionala, in care mor medici si personal sanitar.

Nu ne permitem sa amplificam acesta boala, in anii urmatori cand vom fi trecut prin aceasta pandemiei, asa cum se intampla peste tot in lume, o sa avem Targ de Craciun in care Primaria va fi intr-un parteneriat cinstit comercial cu operatori privati, va pune spatiul la dispozitie, vor plati o chirie si se vor subcontracta, vor plati pentru evenimente culturale, e o chestiune comerciala, in care niciodata Primaria nu plateste nimic, asta este modul in care o sa o facem de cum incolo.

Noi, din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prapastiei, noi, Bucurestiul, si opinia mea ferma este ca nu trebuie sa avem ca nu trebuie sa avem un Targ de Craciun in aceasta iarna", a declarat Nicusor Dan, joi seara, la un post de televiziune.

Noul primarul general al Capitalei a dat asigurari ca decizia de a nu organiza targul nu are legatura cu problemele financiare cu care se confrunta municipalitatea dupa mandatul predecesorului sau - Gabriela Firea.

Nicusor Dan: Este frumos sa avem decoratiuni pe strada. O sa le avem in mod rezonabil, discret

Nicusor Dan a mai anuntat ca decoratiunile de iarna din bucuresti vor fi in acest an mai discrete.

Decoratiunile ,,au si inceput. Sunt doua chestiuni. Unu: cu titlu general, in momentul in care esti bolnav, tu esti o persoana si ai o boala, primul tau gand, reflex sanatos pe care il ai este sa investesti economiile pe care le ai in medicamente si medici nu in haine de lux, cam asa este si situatia Bucurestiului. Suntem intr-o situatie financiara dificila, bineinteles ca este frumos sa avem decoratiuni pe strada, numai ca, atata timp cat suntem inca in situatia asta financiara dificila, o sa le avem in mod rezonabil, discret cat sa existe. Ce se intampla anul aceasta este ca exista una din companiile municipale, care are un contract in curs cu o firma privata pe mai multi ani, inclusiv pe anul acesta si acesta, in baza acestui contract a inceput sa monteze luminitele de Craciun", a mai spus Nicusor Dan.

Comments