NU SE TEME – Olguta Vasilescu, noi dezvaluiri grele

NU SE TEME – Olguta Vasilescu, noi dezvaluiri grele

NU SE TEME Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a fost invitată, sâmbătă, la emisiunea Q&A moderată de Alessandra Stoicescu, fiind prima apariție publică după decizia Curții de Apel. Aceasta a vorbit despre acuzațiile care îi sunt aduse de procurorii DNA, dar și despre abuzul acestora în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie, relatează Știripesurse.

 

„Inițial, am crezut în instanță că nu aud bine atunci când procurorul a cerut interzicerea apropierii de posturile de radio și TV. Unul dintre avocați a întrebat dacă nu am voie nici sa trec pe stradă, pe lânga? Cam asta a fost situația și cred că până la urmă judecătorii au apărat Constituția și dreptul la libera exprimare”, a spus primarul Craiovei.

„Nu era nici o motivație, practic, procurorul a vorbit cam un sfert de oră că aș fi încercat să influențez martorii prin faptul că nu făceam altceva decât sa mă apăr în spațiul public. Nu trebuie să uitam că dosarul a început cu o reținere, a mea, pentru 24 de ore. Cu trecerea mea prin două instanțe, timp de 10 zile, în care eu nu mi-am văzut dosarul. Practic, nu știam de ce sunt acuzată. Am văzut doar la televiziuni frânturi din comunicatele oficiale ale DNA și informații pe surse judiciare”, a continuat aceasta.

„Nu e ușor sa treci prin două instanțe fără să știi care sunt acuzațiile și să duci probe în apărarea ta. A urmat faza urmăririi penale timp de patru luni de zile, când la fel, nu am putut să mă apăr, deloc, deși în spațiul public s-au spus tot felul de lucruri despre mine. A apărut și un denunțător, s-a exprimat public. Eu nu am putut să am nici o reacție pentru că am înțeles că sunt într-o fază de urmărire, când trebuie să tac. Nu am înțeles de ce alții trebuie să vorbească despre cazul meu, dacă eu nu pot sa mă exprim despre acuzații”, a mai spus aceasta la Antena3.

Continuarea AICI.

Comments