O nava destinata cazarii politistilor la summitul G7, confiscata pentru conditii improprii la bord....


O nava unde urmau sa fie cazati peste 2.000 de politisti care asigura securitatea summitului G7 din Italia a fost confiscata, miercuri, in urma unor reclamatii privind conditiile improprii de la bord, transmite Reuters, citata de Agerpres.


Nava Mykonos Magic a fost ancorata in portul Brindisi din sudul peninsulei italiene, la aproximativ 60 de km de complexul de lux Borgo Egnazia din provincia Puglia, unde se va desfasura reuniunea.


Zilele trecute, sindicatele au criticat conditiile de pe vas, precizand ca multe cabine sunt inutilizabile, exista toalete nefunctionale si instalatii de aer conditionat defecte. Unii din cei aflati deja la bord s-au mutat in hoteluri sau pe o alta nava.


In urma investigatiilor s-au descoperit ,,conditii igienico-sanitare critice semnificative si deficiente grave de cazare", care ar putea constitui elemente ale infractiunii de frauda in ofertele publice, a comunicat politia.


Nava a fost confiscata in urma unui ordin al procuraturii din Brindisi, pentru continuarea anchetei.


Intr-un comunicat anterior, politia anuntase ca intentioneaza sa introduca o actiune judiciara impotriva proprietarului navei.


Presa italiana a consemnat ca guvernul de la Roma a platit circa sase milioane de euro pentru inchirierea navei pe durata summitului G7. Reuters nu a reusit sa contacteze firma identificata de politie ca proprietara a navei.


FOTO: Profimedia


Comments