O persionara a fost silita sa dea inapoi ajutorul social primit. Motivul este incredibil

O persionara a fost silita sa dea inapoi ajutorul social primit. Motivul este incredibil

O persionara a fost silita sa dea inapoi ajutorul social primit. Motivul este incredibil

Femeia în vârstă de 72 de ani din municipiul Paşcani a beneficiat, timp de peste un an, de ajutor social în valoare totală de 1.876 de lei.

În urmă cu un an, când femeia şi-a depus dosarul la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi, pentru a obţine ajutorul social, a dat şi o declaraţie pe proprie răspundere în care a precizat că nu deţine sume importante în depozite bancare.

După 13 luni în care a încasat 1.876 de lei de la stat, inspectorii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi au găsit în contul curent al Floricăi F. peste 45.000 de euro. Anul trecut, pensionara a obţinut 3.827 lei numai din dobânzile aferente depozitului bancar pe care îl avea deschis pe numele său.

”Femeia de 72 de ani avea deschis un cont în care copiii plecaţi la muncă în străinătate au depus bani pentru a-şi construi o casă. Când au venit cei de la control, pe 9 septembrie, au depistat cei 45.000 de euro depuşi în contul său. Oamenii au spus că nu au ştiut că nu ar fi trebuit să aibă bani în cont. Bătrâna ştia de banii de la bancă, dar nu a crezut că e vreo problemă. A fost sistat ajutorul, iar femeia a returnat suma de 1.846 de lei, pentru cele 13 luni", a declarat un angajat al Primăriei pentru Mediafax.

La nivelul judeţului Iaşi au fost descoperite, în total, trei persoane care au beneficiat de ajutorul social şi patru care au primit alocaţia pentru susţinerea familiei, deşi aveau depozite bancare de zeci de mii de lei. Controalele au fost efectuate după ce Camera de Conturi a constat că există suspiciuni de plăţi ilegale.

Articole recomandate

Comments