Octavian Jurma: ,,Intampinam invazia de Delta cu cea mai mare relaxare din Europa"

Octavian Jurma ,,Intampinam invazia de Delta

Octavian Jurma: ,,Intampinam invazia de Delta cu cea mai mare relaxare din Europa"


Epidemiologul Octavian Jurma a atras atentia, pe pagina de Facebook, ca valul 4 al pandemiei de coronavirus provocat de ,,invazia" tulpinii Delta este intampinat in Romania ,,cu cea mai mare relaxare din Europa".


Octavian Jurma atrage atentia ca aceasta relaxare ,,este pe credit", iar pretul va fi platit de populatie in toamna.


,,Vine iarna si intampina invazia de Delta cu cea mai mare relaxare din Europa. Aceasta situatie nu e o intamplare. Prioritatea nationala a fost relaxarea, nu prevenirea unui nou val de infectari. Pentru asta am creat si un <>. Asa cum se vede, misiunea a fost indeplinita", a scris Octavian Jurma.


,,Oamenii au imbrasisat cu entuziasm vestea ca pandemia s-a terminat in Romania, dar nu au inteles ca relaxarea asta e pe credit care se va plati in spitale la toamna. Trist este ca singurul pret pe care mai trebuia sa il platim in vara asta pentru a ne putea relaxa cu adevarat este chiar vaccinarea...", a notat Octavian Jurma.


Epidemiologul spune ca dreptul de a infecta pe ceilalti a devenit suveran in Romania, atat timp cat agresivitatea negationistilor a crescut, iar tintele de vaccinare nu vor mai reprezenta un impediment pentru viitoarele masuri de relaxare.


,,Ne-am relaxat atat de tare incat ne-am vandut si vaccinul, arma de obsidian care putea opri virusul. E mai bine decat sa il aruncam, dar mesajul a fost clar si corect perceput de populatie: tintele de vaccinare nu vor mai sta in calea relaxarii noastre, chiar daca au fost incluse in hotarari de guvern. Agresivitatea negationistilor a crescut si medicii au facut un pas in spate pentru a se proteja. Dreptul de a infecta pe ceilalti a devenit suveran in Romania", a postat Octavian Jurma.


Epidemiologul a afirmat ca peste jumatate dintre romani se vaccineaza acum pentru a nu fi supusi restrictiilor de calatorie din alte tari, nu de teama masurilor de restrictie din tara.


,,Peste 50% din romanii care se vaccineaza acum o fac de teama masurilor din alte tari nu de teama masurilor din Romania. Romanii inteleg ca toleranta scade spre zero fata de persoanele cu risc epidemiologic ridicat dupa ce trec granita", a precizat Octavian Jurma.


,,La fel cum multi romani care arunca gunoiul pe strada acasa, nu o fac in alte tarii de frica amenzilor, multi romani se vaccineaza pentru a nu fi supusi restrictiilor din alte tari. Pana la urma si vaccinarea este o chestiune de civilizatie...", a notat Octavian Jurma.


Comments