ODATA CU INCEPEREA NOULUI AN SCOLAR – A fost inaugurata sala de sport a Liceului Tehnologic "Alexand...

ODATA CU INCEPEREA NOULUI AN SCOLAR Luni, 11 septembrie, odata cu deschiderea noului an scolar la Liceul Tehnologic "Alexandru Filipascu" din comuna Petrova a avut loc inaugurarea noii sali de sport.

La eveniment au participat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, ministrul Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Dragos Titea, deputatul de Maramures, Gheorghe Simon si inspectorul scolar general, Ana Moldovan.

Seful administratiei judetene a aratat faptul ca vine din Viseu de Jos, unde a participat la deschiderea anului scolar la Scoala Gimnaziala, iar apoi la inaugurarea a doua obiective extrem de importante realizate prin Programul National de Dezvoltare Locala, Gradinita cu Program Prelungit si drumul de pe Valea Morii.

Mesajul sau pentru elevii si profesorii din Petrova a fost de ganduri bune si nenumarate reusite in acest nou an scolar care luni, 11 septembrie, a debutat la nivelul intregii tari.

"Datorita prezentei atator personalitati marcante la Viseu de Jos, am precizat ca, cel putin pentru o zi, am mutat acolo centrul educational al judetului. Sunt incantat ca toti acesti reprezentanti ai administratiei locale si centrale au venit si in Petrova, iar in acest moment putem spune ca si comunitatea aceasta devine, pentru cateva ore, un adevarat centru educational al judetului.

Este o zi de sarbatoare in Petrova, datorita faptului ca inauguram un obiectiv important finantat prin Compania Nationala de Investitii (CNI), sala de sport. Daca la Viseu de Jos am inaugurat Gradinita cu Program Prelungit si drumul de pe Valea Morii, aici, in Petrova, ma bucur sa fim in numar atat de mare alaturi de voi si de administratia locala la inaugurarea noii sali de sport, ceea ce dovedeste faptul ca implicarea primarilor, a consilierilor locali si judeteni duce la rezultate benefice in ceea ce priveste investitiile in educatie si in sanatate.

Acestea sunt cele mai importante investitii, deoarece se refera la copiii nostri, la viitorul lor", a precizat Gabriel Zetea.

Seful administratiei judetene a declarat ca sunt foarte multe investitii aprobate de Guvernul Romaniei atat pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, cat si a infrastructurii educationale.

"Toate aceste proiecte care au fost sau urmeaza a fi realizate sunt pentru copiii nostri, cei care reprezinta viitorul nostru. Niciun efort nu este prea mare pentru ei, pentru conditiile in care copiii Maramuresului pot sa invete. Ca parinti, cu totii ne dorim un viitor mai bun pentru cei care vin in urma noastra", a subliniat Gabriel Zetea.

In finalul discursului sau, presedintele Consiliului Judetean i-a propus ministrului Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop, ca unul dintre proiectele ministerului sa faca referire la competitiile sportive interscolare, deoarece sportul face parte din educatie si genereaza, totodata, sanatate.

A amintit, apoi, proiectele frumoase care s-au derulat, in ultimii ani, prin parteneriate cu Inspectoratul Scolar Judetean, proiecte care au incercat sa vina in sprijinul cat mai multor elevi si copii din Maramures.

Un mesaj de salut si ganduri bune pentru elevii si profesorii din Petrova a avut si ministrul Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop, dar si inspectorul scolar general, Ana Moldovan, cu totii dorindu-le ca acest nou an scolar sa fie unul plin de rezultate extraordinare, care sa genereze olimpici si elevi de elita.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

The post ODATA CU INCEPEREA NOULUI AN SCOLAR – A fost inaugurata sala de sport a Liceului Tehnologic "Alexandru Filipascu" din Petrova appeared first on actualmm.ro.

Comments