OFICIAL. Romanii care vin din Spania NU mai intra in carantina. A fost eliminata de pe lista statelor cu risc

OFICIAL. Romanii care vin din Spania NU mai intra in carantina. A fost eliminata de pe lista statelo...

Hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta

Art.1 Se aproba eliminarea Regatului Spaniei de pe lista tarilor pentru care se instituie masura carantinei pentru persoanele care sosesc in Romania din tarile / zonele de risc epidemiologic ridicat.

Art.2 Instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc in Romania din tarile / zonele de risc epidemiologic ridicat se adopta prin hotarare a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, pe baza situatiei emise de Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor si a propunerilor formulate de Institutul National de Sanatate Publica, luand in considerare toate implicatiile asupra domeniului sanatatii publice.

Art.3 Pentru adoptarea Hotararii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta prevazuta la art.2 se analizeaza toate implicatiile socio-economice generate de instituirea masurii carantinei, formulate de autoritatile administratiei publice centrale, potrivit domeniului de competenta.

Art.4 Propunerea de instituire a carantinei in conditiile prevazute la art.2 poate fi adoptata doar pentru zone / regiuni administrative ale tarilor cu risc epidemiologic ridicat.

Art.5 Prezenta hotarare se comunica tuturor componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, pentru punere in aplicare prin ordine si acte administrative ale conducatorilor acestora.

Comments