ONLINE Ce cauta copiii pe

ONLINE – Ce cauta copiii pe Internet

foto copilul.ro

ONLINE Copiii se expun unui real pericol atunci când păşesc în mediul online. Rezultatele sondajului Growing Up Online- Connected Kids, derulat de Kaspersky Lab şi iconKids&youth, arată că băieţii şi fetele cu vârsta între 8 şi 16 ani se comportă diferit pe Internet, ceea ce înseamnă că e nevoie de abordări diferite şi în privinţa siguranţei lor.

ONLINE În general, băieţii sunt dezinhibaţi pe Internet, dezvăluie numeroase informaţii personale pe site-urile de socializare şi pretind că sunt mai mari decât vârsta lor reală.

În plus, încearcă să treacă de soluţiile de control parental de pe dispozitivele lor şi ascund de părinţi informaţii despre activitatea lor online. Ba mai mult, accesează conţinut nepotrivit pentru vârsta lor, scrie Gândul.

Firi sociabile, fetele tind să se informeze mai mult de la membrii familiei şi prieteni, în timp ce băieţii optează pentru ştirile culese de pe Internet.

“Cercetarea arată că părinţii de băieţi ar trebui să acorde mare atenţie la ce fac copiii lor online. Trebuie să folosească soluţii de control parental actualizate, care nu pot fi ocolite, pentru a-şi proteja micii rebeli de informaţii nedorite sau periculoase, de exemplu, de ţocuri care nu sunt pentru copii. În acelaşi timp, mamele şi tatii de fete trebuie să fie atenţi la persoanele cu care comunică acestea în mediul online. Reţelele de socializare şi sistemele de mesagerie instant sunt folosite de multe ori de personaje dubioase, care au intentii ascunse şi vor să oţtină încrederea copiilor”, spune Andrei Mochola, Head of Consumer Business la Kaspersky Lab.

Dacă fetele preferă smartphone-urile, băietii aleg computerele şi consolele de jocuri. De aceea, probabilitatea ca ei să fie dependenţi de jocurile pe computer este mult mai mare.

sursa info

sursa foto

Comments