ORA 13:00 | Sedinta Comitetul pentru Situatii de Urgenta. Autoritatile iau in calcul relaxarea restrictiilor in Bucuresti

ORA 13:00 | Sedinta Comitetul pentru

ORA 13:00 | Sedinta Comitetul pentru Situatii de Urgenta. Autoritatile iau in calcul relaxarea restr...

Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta se intruneste vineri la ora 13:00 pentru a discuta despre ridicarea restrictiilor in Bucuresti, dupa ce in ultimele doua zile rata de infectare a scazut sub pragul de 3 la mia de locuitori, potrivit G4Media.

Daca luni Capitala numara peste 1.000 de noi cazuri, zilele urmatoare numarul infectarilor a scazut considerabil. De asemenea, miercuri, rata de infectare a coborat sub 3 la mia de locuitori, cifrele in scadere s-au mentinut si joi cand indicele raportat de autoritati era de 2,69.

Iesirea Capitalei din scenariul rosu vine la pachet cu ridicarea mai multor restrictii. In acest context Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta se intruneste vineri la ora 13:00 pentru a discuta despre ridicarea restrictiilor in Bucuresti, potrivit G4Media.

Prefectul Traian Berbeceanu a anuntat inca de zilele trecute& ca masurile de relaxare in Capitala pot intra in vigoare incepand de sambata, ora 00.00, daca incidenta va fi sub 3 la mie joi si vineri.

„Reglementarile in vigoare prevad ca, intr-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidenta, gradul de infectare si, in situatia fericita, pe care ne-o dorim si noi, in care si maine, si poimaine incidenta va fi sub 3 la mie, poimaine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta si vom propune adoptarea unei hotarari prin care sa relaxam o parte dintre masurile aflate in vigoare la acest moment, atat cat reglementarile legale ne permit sa o facem”, a declarat Traian Berbeceanu miercuri seara la Digi24.

Ce masuri ar putea fi relaxate in scenariul galben

  • permiterea functionarii cu o capacitate de maxim 30% a institutiilor/salilor de spectacol si cinematografelor
  • redeschiderea activitatilor la interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, in limita a maxim 30% din capacitatea unitatii;
  • permiterea activitatilor cu publicul, pana in limita a 30% a spatiului destinat, a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc

De asemenea, Klaus Iohannis a anuntat saptamana trecuta ca scolile vor fi redeschise din 8 februarie, insa potrivit scenariului specific fiecarei localitati.

Daca cifrele raman scazute pentru Bucuresti, scolile se pot redeschide in scenariul galben. Asta inseamna ca pot fi reluate cursurile fata in fata pentru: prescolari, elevii din clasele 0-4, dar si elevii din anii terminali.

Comments