Pastila pentru suflet - Pilda despre banuiala nedreapta

Pastila pentru suflet Pilda despre banuiala

Pastila pentru suflet - Pilda despre banuiala nedreapta

Gandul zilei

Unde se ascunde azi Hristos, de lumea nu-L vede, nu-L cheama, nu-L recunoaste, nu-L asculta? Nu se ascunde, dragul meu, e aici, printre noi, vesnic prezent. Noi suntem cei care ne ascundem de El, care nu-L vedem. Lumea e aceea care nu vede, nu cheama, nu asculta. Imparatia cerurilor, a spus, nu e nici aici, nici acolo, e inlauntrul nostru. In sarcina noastra va fi sa-L cautam si sa-L aflam. Daca gandim ca vom da de El in cutare punct ori cutare colt de strada nu-l vom intalni in veci. Grija noastra, sansa noastra, sta in a ne deschide ochii... A ni-i deschide larg. - Pr. Nicolae Steinhardt

Stiai ca?

Sinaxarul este o carte folosita la biserica sau de credinciosi ce cuprinde vietile sfintilor pe scurt. In vechime se mai numea martirologiu sau menologiu deoarece in ele cuprindeau culegeri martirice, relatari despre mucenicii, precum si explicatii legate de sarbatorile din luna respectiva.

Pilda zilei

Banuiala nedreapta

Un taran si-a pierdut sapa. Gandea ca i-a furat-o vecinul lui, asa ca a inceput sa-l urmareasca. Dupa felul cum mergea, dupa felul cum vorbea, i se parea ca el nu este ca toti ceilalti oameni. Intr-un cuvant, era convins ca acesta este hotul.Mai tarziu si-a gasit sapa, pe care o uitase la camp.A doua zi s-a intalnit din nou cu vecinul si, observand cu atentie felul cum mergea si cum vorbea, nu i s-a mai parut ca el ar fi hotul.

Citeste continuarea pe realitateaspirituala.net!

Comments