Pe drumurile din judetul Maramures se actioneaza in vederea deszapezirii si fluidizarii traficului...

zapada_4-ian-2Avand in vedere atentionarea cod galben de fenomene meteorologice periculoase in zona de munte a judetului Maramures privind intensificari ale vantului si scaderea vizibilitatii prin viscolirea zapezii, valabila azi, 4 ianuarie, precum si caderile masive de zapada inregistrate in ultimele ore in tot judetul Maramures, atat Drumurile Judetene, cat si Drumurile Nationale se afla in acest moment in teren, actionand cu toate utilajele din baza.

In Pasul Gutai au fost aduse in plus doua utilaje, in total intervenindu-se cu 8 utilaje si un remorcher, incercandu-se fluidizarea traficului. In zona Cavnic, pe DJ 184, 5 utilaje de deszapezire lucreaza inca de azi-noapte.

Le recomandam conducatorilor auto sa respecte masurile necesare traficului in conditii de iarna, sa reduca viteza de deplasare si sa circule cu atentie sporita la apropierea de trecerile pentru pietoni, dar si in zonele unde observa un aflux mare de persoane, precum si la apropierea de statiile mijloacelor de transport in comun.

Pentru deplasarile din aceasta perioada, recomandam conducatorilor auto sa adopte un comportament preventiv la volan, sa respecte indicatiile politistilor si indicatoarele rutiere, sa-si echipeze corespunzator autovehiculele cu lanturi pentru a putea circula in siguranta in conditii de iarna.

Reamintim ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie sa fie echipate si cu dispozitive antiderapante. Este necesar ca masinile de mare tonaj sa fie dotate cu lanturi, cauciucuri de iarna si saci cu nisip.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

zapada-4-ianuarie-1

zapada_4-ian-4

Comments