Pelerinajul de la Mecca, permis numai celor vaccinati impotriva COVID-19

Pelerinajul de la Mecca, permis numai celor

Pelerinajul de la Mecca, permis numai celor vaccinati impotriva COVID-19

Arabia Saudita le va cere musulmanilor care doresc sa participe la pelerinajul din locurile sfinte de la Mecca si Medina sa fie vaccinati anti-COVID-19 inainte de sosirea in aceasta tara, care anul trecut a permis numai un pelerinaj foarte limitat.

Pelerinajele la Mecca si Medina au fost suspendate din cauza coronavirusului pe 27 februarie 2020. A fost interzis accesul pe teritoriul tarii pelerinilor, dar si cel al turistilor din tari afectate de coronavirus.

Numarul pelerinilor autorizati pentru micul pelerinaj musulman Umrah a fost marit de autoritati la 15.000 pe zi, de anul trecut, din octombrie 2020. Si un numar maxim de 40.000 de persoane - pelerini si alti credinciosi - vor fi autorizati sa isi faca rugaciunea in Marea Moschee.

Ministrul saudit al sanatatii, Tawfiq al-Rabia, a declarat marti ca inclusiv cei insarcinati cu organizarea si lucratorii care se ocupa de instalatiile religioase si sanitare din orasele sfinte vor trebui sa fie vaccinati inainte de inceperea ''Haji'', pelerinajul anual de la Mecca, ce se va desfasura in luna iulie, relateaza Agerpres.

Fiecare musulman apt fizic si care isi permite din punct de vedere economic este obligat sa participe la acest pelerinaj cel putin o data in viata.

In afara pelerinajului anual, milioane de musulmani din intreaga lume obisnuiesc sa viziteze Arabia Saudita pe parcursul intregului an pentru Umrah, un pelerinaj mai mic la Marea Moschee de la Mecca si la moscheea Profetului Mahomed la Medina.

Ambele lacasuri de cult au fost inchise anul trecut sapte luni din cauza pandemiei, fiind redeschise in octombrie cu o afluenta limitata la 30% din capacitate.

Arabia Saudita le permite, din 18 octombrie 2020, cetatenilor si locuitorilor sai din interiorul regatului sa faca rugaciuni zilnice la Marea Moschee din Mecca, cel mai sfant loc pentru Islam.

Comments