PLAGIAT – Victor Ponta ramane fara titlul de doctor. Reactia fostului premier

PLAGIAT – Victor Ponta ramane fara titlul de doctor. Reactia fostului premier

Consiliul General al CNATDCU a stabilit oficial că fostul premier Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat. Raportul comisiei de experţi (anunţat în exclusivitate de stiripesurse.ro), prin care a fost constatat plagiatul, a fost aprobat de Consiliul General al CNATDCU, în şedinţa de joi. Au fost 34 de voturi pentru adoptarea raportului şi o abţinere.

Victor Ponta va fi informat cu privire la concluzia CNATDCU şi va avea la dispoziţie 10 zile pentru a contesta decizia. O comisie va analiza eventuala contestaţie, iar dacă verdictul va fi menţinut, va fi sesizat ministrul Educaţiei, cu solicitarea de a emite un ordin de retragere a titlului de doctor.

În 2012, Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a decis că Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat. Potrivit raportului Comisiei de Etică, “elemente de plagiat pot fi identificate în 115 pagini din cele 297 de pagini” ale tezei de doctorat, teza care, potrivit comisiei, “încalcă principiile eticii, integrităţii şi bunei conduite în activitatea de cercetare”.

Reacția lui Ponta

„Ok – tehnocratii au rezolvat principala problema a tarii – mi-au luat si ei doctoratul ( ca Basescu in 2012)!

Inteleg ca acum ( dupa aceasta mare victorie) totul va fi bine – de azi incep sa creasca incasarile la buget sa iesim din deficit/ de azi incepem sa primim banii europeni pe care nu i-am luat pana acum/ de azi platim subventiile in agricultura, marim salariile si pensiile / de azi nu mai mor bebelusii in spitale si nici nu se mai dau subiecte grele la examenul da capacitate / si de azi nu mai suntem “marfa” pe care o vand tehnocratii ca sa primeasca o promovare cand se intorc la Bruxelles!

Sunt onorat de efortul pe care ditamai Guvernul de tehnocrati l-a facut doar pt persoana mea – o ordonanta de urgenta doar pt mine, o Comisie doar pt mine ( cand am primit verdictul de neplagiat in 2012 de la acelasi CNACTDU a mai fost o teza de doctorat examinata in acelasi timp – fac pariu ca nu aveti “Curaj” sa o revedeti si pe aceea) / o hotarare definitiva data in favoarea mea de ICCJ in 2014 ignorata! Va Multumesc din inima dragi politruci!

Si de azi ma ocup sa imi fac o noua teza de doctorat cu tema ” Fabulosa Guvernare Tehnocrata si maretele sale realizari pentru poporul romana” – that will be fun!!!”, susține fostul premier pe Facebook.

Comments