Planul National de Redresare si Rezilienta, trimis inapoi de catre Comisia Europeana, din cauza unor informatii neclare

Planul National de Redresare si Rezilienta,

Planul National de Redresare si Rezilienta, trimis inapoi de catre Comisia Europeana, din cauza unor...

Unul dintre reprosurile aduse planului este ca datele din documentele .xls NU CORESPUND cu cele din documentele word pentru anumite proiecte, la capitolul privind renocarea spitalelor, potrivit Mediafax, care citeaza un document obsinut de Aleph TV.

Tot la un capitol legat de sanatate, suma de bani solicitata pentru renovarea sistemului de terapie intensiva pentru nou-nascuti difera intre cele 2 documente. In documentul word sunt 80 de milioane de euro, in documentul .xls anexat suma finala este de 71 de milioane de euro.

La capitolul ,,Scheme de ajutor de stat pentru tehnologiile viitorului", spune Comisia ca nu pot fi calculate costuri exacte, pentru ca nu sunt suficiente informatii.

La subcapitolul Research, Dezvoltare si Inovare sunt prezentate date a caror sursa nu este precizata.

La alte capitole, cum e Turismul si Fondul pentru Tranzitie Verde si Digitala, nu sunt justificari pentru costuri, potrivit sursei citate.

La Scolile Verzi, au fost date costuri estimative din piata, cand, de fapt, ar fi trebuit sa fie folosite, ca toate celelalte state, un cost standard national. La trainingul pentru profesori, pentru tehnologie digitala, nu exista raportare la cifre care sunt clare, din programele Erasmus.

Comments