Politia, despre hotii care au incercat sa detoneze un bancomat in Vrancea: „Au actionat profesionist, si-au facut ‘studiile’ in strainatate. Sunt cercetati si p

Politia, despre hotii care au incercat sa

Politia, despre hotii care au incercat sa detoneze un bancomat in Vrancea: „Au actionat profesionist...


Cei patru hoti prinsi in flagrant in timp ce incercau sa sa arunce in aer un bancomat din comuna Vulturu, judetul Vrancea, sunt suspectati de comiterea unor fapte similare in Romania, dar si in afara granitelor tarii, a anuntat, sambata, comisarul-sef Cristi Gheorghe, directorul adjunct al Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.


,,Trecand la descrierea un pic a faptei, este vorba despre o grupare infractionala, asa cum v-am mentionat si la conferinta de presa anterioara. O grupare infractionala specializata in asemenea genuri de fapte, deci furturi din bancomate prin utilizare de substante explozive. La aceasta fapta, ultima, din comuna Vulturu, judetul Vrancea, s-a reusit prinderea in flagrant a celor patru autori. Autorii foloseau un autoturism inmatriculat in afara granitelor Romaniei si pe care aplicau placute sustrase de la un autovehicul de pe raza judetului Galati. Au actionat, ca sa zic asa, profesionist. Erau niste infractori, ca sa zicem asa in limbaj de specialitate, care isi facusera studiile in afara granitelor, prin strainatate", a declarat comisarul-sef Cristi Gheorghe, conform B1 TV.


"De altfel, sunt anchetati, cercetati si acolo pentru fapte similare, pentru fapte cu mod de operare asemanator. Si-au luat toate masurile de protectie pentru a nu fi prinsi, insa activitatile echipei - pentru ca, vreau sa mentionez, s-a actionat in echipa, au fost angrenate, asa cum v-am spus, mai multe forte sub coordonarea procurorului DIICOT-Structura Teritoriala Galati, procurorul caruia pe aceasta cale ii multumesc in mod deosebit, dumnealui a fost prezent inclusiv la flagrant, deci a stat alaturi de politisti in teren. In sarcina celor patru se fac cercetari cu privire la toate cele patru bancomate, inclusiv cel la care au fost prinsi in flagrant. Este vorba despre fapta Liesti, Tulucesti, judetul Galati si cele doua din judetul Vrancea", a precizat acesta.


Intrebat daca exista indicii ca aceste autorii ar mai fi comis si alte infractiuni de acest gen, comisarul-sef Cristi Gheorghe a raspuns: ,,Acum desfasuram activitati in acest sens. Da, fara doar si poate, tocmai ceea ce v-am spus, v-am mentionat anterior, sunt suspectati, sunt cercetati si pentru fapte din exteriorul granitelor. Sunt suspectati si pentru fapte comise in interiorul granitelor Romaniei si au mai comis si alte fapte in Romania pana la cele patru de care discutam acum".


Comisarul-sef Cristi Gheorghe a mai afirmat ca modul de operare din cazul care a avut loc in Vrancea seamana cu ceea ce s-a intamplat la Otopeni: ,,Este folosit acelasi dispozitiv. Este dispozitivul acela metalic, care se introduce pe fanta de eliberare a numerarului si care se initiaza pentru explozie prin fitil - ardere prin fitil".


,,In primul rand, isi alegeau dispozitive ATM care erau montate in localitati retrase. Evitau traseele care erau monitorizate cu camere de supraveghere. Erau genul de infractori foarte atenti cu ceea ce se intampla in jurul lor", a mai spus comisarul-sef Cristi Gheorghe.


Comments