PREGATIRI Austria a inceput sa contruiasca

PREGATIRI – Austria a inceput sa contruiasca gardul de la granita cu Ungaria

foto libertatea

PREGĂTIRI Austria a început să construiască gardul care ar urma să fie ridicat de-a lungul frontierei de 1,8 km cu Ungaria, relatează marți Reuters.

PREGĂTIRI Pregătirile, care implică și ridicarea unor tuburi verticale în care pot fi inserați stâlpii gardului, au început luni.

Dar un purtător de cuvânt al poliției din landul Burgenland, frontalier cu Ungaria, a subliniat că nu s-a luat încă decizia dacă se va pune și gardul sau nu.

Gardul de lângă punctul de trecere a frontierei de la Nickelsdorf va fi ridicat dacă Austria decide să activeze un set de măsuri speciale care să-i permită să respingă majoritatea solicitanților de azil atunci când ajung la frontieră.

Afluxul de migranți s-a diminuat mult față de anul trecut, când sute de mii de persoane plecate din Orientul Mijlociu din cauza războiului și a sărăciei s-au îndreptat spre Germania tranzitând statele balcanice.

Ungaria a construit între timp un gard la granița cu Serbia și țările balcanice au introdus propriile restricții la frontiere, în coordonare cu Austria.

Ceea ce în mare parte a dus la închiderea rutei balcanice spre Vestul Europei.

După afluxul de anul trecut, când Austria a primit circa 90.000 de solicitanți de azil, peste 1% din populația sa, guvernul a anunțat că va permite doar unui număr de 37.500 de oameni să depună cereri de azil.

Numărul solicitanților de azil veniți în Austria a fost de 26.400 până luna trecută.

Austria susține că astfel de garduri sunt necesare pentru gestionarea mulțimilor mari de migranți.

Citeşte şi EFORT – Ungaria va construi un al doilea gard la frontiera cu Serbia

Autoritățile de la Viena au construit o barieră de 4 km cu un punct de trecere la frontiera cu Slovenia când aceasta a devenit principala rută vizată de migranți și au anunțat că vor ridica una și în Pasul Brenner, la frontiera cu Italia, dacă va fi necesar.

sursa info

Comments