PREGATIRI NATO Rusia, nelinistita de

PREGATIRI NATO - Rusia, nelinistita de summitul din Varsovia

PREGĂTIRI NATO  Liderii statelor membre NATO se reunesc, vineri după-amiază, pe Stadiul Naţional din Varşovia, într-un moment în care Europa îşi consolidează apărarea în Est în faţa Rusiei şi se confruntă cu ameninţarea jihadistă în Sud, fiind şi fragilizată mai mult ca oricând de incertitudinea adusă de Brexit şi de criza imigranţilor.

PREGĂTIRI NATO  Este una dintre cele mai importante întruniri din istoria NATO, aceasta fiind organizată de 18 președinți și 21 de șefi de guvern

Varşovia s-a transformat într-o fortăreaţă, aceasta susținănd un summitul NATO care este prezentat ca fiind unul dintre cele mai importante din istorie. Pe malurile râului Vistula, care traversează capitala poloneză, echipe de câte doi poliţişti călare patrulează plajele de nisip. Un gard din fier înalt de doi metri înconjoară Stadionul Naţional, locul unde se va desfăşura cel de-al 27-lea summit aliat.

Podurile din jurul stadionului şi străzile din centrul oraşului sun închise circulaţiei.

Traseele mai multor mijloacele de transport în comun au fost deviate. Prezentat de autorităţile poloneze drept cea mai mare din istoria NATO, reuniunea la cel mai înalt nivel de la Varşovia va reuni 18 preşedinţi, 21 de şefi de guvern, 41 de miniştri de externe şi 39 de miniştri ai apărării. Pe lângă membrii NATO, la Varşovia sunt aşteptaţi şi liderii UE şi ai ţărilor asociate sau partenere, precum Georgia, Ucraina sau Afganistan.
 

Sursă info.

Sursă foto.

Comments