Premiera mondiala. Singapore aproba vanzarea de carne produsa in laborator

Premiera mondiala. Singapore aproba vanzarea de carne produsa in laborator

Premiera mondiala. Singapore aproba vanzarea de carne produsa in laborator

Celulele pentru produsul Eat Just sunt crescute intr-un bioreactor de 1.200 de litri, fiind ulterior combinate cu ingrediente pe baza de plante. Acestea provin dintr-o banca de celule si nu implica sacrificarea puilor, intrucat sunt luate prin biopsie.

In prima faza, produsul Eat Just va fi vandut doar intr-un magazin din Singapore. Detaliile despre lansarea lui vor fi anuntate in perioada urmatoarea, dar, anterior, firma a estimat ca pretul unui nugget va fi 50 de dolari.

Start-up-ul american a mai experimentat vanzarea unor produse non-animale, precum oul pe baza de plante si maioneza vegana.

Cererea pentru astfel de alternative la carnea obisnuita este in crestere in contextul ingrijorarilor cu privire la starea de sanatate, bunastarea animalelor si mediul inconjurator. In prezent, in fiecare zi sunt sacrificati aproximativ 130 de milioane de pui si patru milioane de porci pentru consum. In plus, mai multe studii stiintifice arata ca oamenii consuma mai multa carne decat este sanatos.

Un raport recent al firmei de consultanta de talie mondiala AT Kearney estimeaza ca, in 2040, cea mai mare parte din carne nu va proveni din animale sacrificate. Asa-numita "carne curata" este inca intr-un stadiu incipient, noteaza The Guardian.

Comments