Premierul Citu, despre educatia sexuala in scoli: ,,Ministerul Educatiei va introduce la anul o clasa care se va numi Educatie pentru viata"

Premierul Citu, despre educatia sexuala in

Premierul Citu, despre educatia sexuala in scoli: ,,Ministerul Educatiei va introduce la anul o clas...


Premierul Florin Citu a anuntat, marti seara, la TVR ca, in urma votului pentru scoaterea educatiei sexuale din scoli, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, va fi introduce de anul viitor un modul obligatoriu care se va numi educatie pentru viata, insa parintii isi pot retrage copiii de la aceste ore, ca in cazul celor de religie, potrivit Hotnews.


,,Am vorbit cu ministrul Cimpeanu dupa acest vot si am luat decizia - si o va implementa, curricula tine de Ministerul Educatiei - ca de anul viitor sa introduca o clasa care se va numi "Educatie pentru viata", va fi introdusa obligatoriu, dar parintii care vor dori sa isi retraga copii de la acea clasa, o vor putea face. De anul viitor va fi introdusa educatie pentru viata. Ministrul a gasit solutia si o vom prelua noi la Guvern", a declarat Florin Citu, marti seara la TVR, potrivit Hotnews.


De asemenea, premierul a mai precizat ca este suparat pentru votul din Senat al colegilor PNL si ca el ar fi votat altfel.


,,Sunt foarte suparat, pentru ca lucrurile trebuie sa mearga inainte asa cum am spus, romanii merita transparenta, le vom da acest lucru. Solutia a venit. Este atributul Ministerului de a face curricula pentru anul viitor si va introduce", a mai transmis Citu.


Senatul a respins, marti, solicitarea presedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii care prevede inlocuirea notiunii de ,,educatie sexuala" cu cea de ,,educatie sanitara", dar si introducerea obligativitatii acordului scris al parintilor pentru aceste ore.


Legea merge la Camera Deputatilor, care este camera decizionala in acest caz. Daca si deputatii resping cererea presedintelui, acesta va fi obligat sa o promulge.


Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a anuntat, marti, ca propune ca educatia sexuala sa nu fie o disciplina cu o ora pe saptamana, ci sa fie integrata intr-un modul de Educatie pentru viata.


Comments