Premierul Ciuca: ,,Ceea ce am vazut la Alba imi da incredere ca producatorii romani sunt in masura s...

In discutiile avute cu managementul societatii, premierul a apreciat modelul sustenabil de business, bazat pe bune practici si protocoale in lantul de productie si distributie, in masura sa asigure produse de calitate pentru consumatori.

"Ceea ce am vazut astazi in aceasta companie, tehnologia si echipamentele pe care se lucreaza, imi ofera incredere ca producatorii romani sunt in masura sa asigure pietei produse de calitate si sa fie parteneri in efortul Guvernului de a garanta siguranta alimentara. Este un model de business pe care Guvernul il incurajeaza sa fie replicat de mediul de afaceri", a afirmat seful Executivului.

O componenta importanta a Programului "Sprijin pentru Romania" este sustinerea agriculturii si industriei alimentare, domenii strategice si cu pondere substantiala in economia romaneasca.

"Am decis recent in Guvern sa punem la dispozitia fermierilor romani 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o masura de sustinere a agriculturii si industriei alimentare, care va contribui la reducerea impactului generat de cresterea preturilor la produsele de baza. Pentru a face performanta este nevoie de forta de munca inalt calificata. Din acest considerent am sustinut si a fost aprobata de Parlament o alta masura a Programului "Sprijin pentru Romania" prin care a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim in agricultura si industria alimentara", a mentionat prim-ministrul Ciuca, in discutiile cu reprezentantii Transavia.

Premierul a adaugat ca va fi introdusa o alta masura destinata incurajarii procesarii in Romania a materiei prime. In baza unei scheme de ajutor de stat ce urmeaza sa fie aprobata de Guvern, fermierii vor avea la dispozitie 200 de milioane de euro, solutie legislativa ce va contribui la asigurarea necesarului pietei interne si la reducerea presiunii asupra stocurilor si preturilor la alimente.

Masurile destinate agriculturii si industriei alimentare incluse in pachetul "Sprijin pentru Romania" au fost stabilite ca urmare a consultarilor cu fermierii, patronatele si sindicatele din agricultura.

Compania Transavia a investit in dezvoltarea sustenabila a afacerii sale in Romania si angajator cu peste 2300 de locuri de munca directe.

Societatea are rol semnificativ in dezvoltarea economica locala si regionala prin prioritizarea achizitiilor de la furnizori locali sau internationali care au sediu si in Romania (aproximativ 90% dintre cei 1800 de furnizori), precum si prin localizarea fermelor in opt judete din tara.

Incepand cu 2019, compania publica rapoarte de sustenabilitate si si-a asumat standardele pentru a fi co-semnatara a Codului de Conduita al Uniunii Europene cu privire la Practicile Responsabile Comerciale si de Marketing in Sectorul Alimentar.

Premierul este insotit in vizita in judetul Alba de seful Cancelariei Prim-Ministrului, Mircea Abrudean.

Comments