Premierul Ciuca: ,,Nu vom sustine suprataxarea companiilor. PNL sustine mentinerea cotei unice de impozitare"

Premierul Ciuca ,,Nu vom sustine

Premierul Ciuca: ,,Nu vom sustine suprataxarea companiilor. PNL sustine mentinerea cotei unice de im...


Premierul, Nicolae Ciuca, a declarat luni, dupa sedinta Biroului Politic National, ca PNL va sustine mentinerea cotei unice de impozitare, insa nu va sustine suprataxarea, dar ca a votat eliminarea exceptiilor, in ceea ce priveste fiscalitatea, in conformitate cu PNRR.


,,Am decis ca in ceea ce priveste fiscalitatea PNL va sustine mentinerea cotei unice de impozitare, astfel incat sa asiguram stabilitatea si predictibilitatea mediului de afaceri. Nu vom sustine suprataxarea pentru a putea in felul acesta sa asiguram protectia locurilor de munca si sa putem sa gestionam astfel incat sa nu creasca preturile la bunuri si servicii", a declarat Nicolae Ciuca, luni, la finalul sedintei Biroului Politic National.


Premierul a mai precizat ca PNL a mai decis, prin vot, in sedinta conducerii, eliminarea exceptiilor, in ceea ce priveste fiscalitatea, in conformitate cu PNRR.


Intrebat despre ce exceptii este vorba, prim-ministrul a spus ca ar fi vorba despre ,,eliminarea facilitatilor fiscale pentru bauturile carbogazoase pe baza de zahar si ne gandim la cresterea impozitului la jocurile de noroc".& ,,Sunt o serie de elemente tehnice care urmeaza sa fie stabilite", a mai spus Ciuca.


Legat de taxa pentru educatie si sanatate, ceruta de PSD, care ar fi urmat sa se aplice marilor companii, premierul a spus ca ,,nu este momentul sa venim cu taxe si impozite noi care sa se indrepte impotriva dorintei de a investi si de a asigura baza necesara echilibrului economic."


Premierul Nicolae Ciuca a mai spus in conferinta de presa de azi ca nu stie cand vor aplica benzinariile private compensarea la carburanti, cu 50 de bani pe litru.


,,Mediul privat este liber sa isi stabileasca masurile si modalitatea in care isi desfasoara business-urile. Reglementarea este la nivelul Guvernului si va cuprinde intreg spectrul. Nu am discutat ce se va intampla la benzinariile private", a spus premierul, intrebat cum vor fi companiile private determinate sa aplice compensarea la carburanti.


Nicolae Ciuca confirma schimbarea lui Florin Citu de la sefia PNL Sector 3


Liderul PNL si premierul Romaniei, Nicolae Ciuca, a confirmat astazi schimbarea lui Florin Citu din functia de presedinte al PNL Sector 3. Schimbari au fost si la filiala PNL Gorj.


,,De asemenea PNL a decis prin votul de azi sa putem sa eliminam o parte din exceptii in ce priveste fiscalitatea in conformitate cu Planul National de Redresare si Rezilienta si de asemenea, in cadrul sedintei de azi au fost luate decizii in ceea ce priveste clarificarea conducerii filiale PNL Sector 3 deoarece este o chestiune de iesire din termen si in felul acesta a fost numit un prim-vicepresedinte ca in termen de 30 de zile sa vina cu o propunere de presedinte interimar si de organizarea a alegerilor, iar la filiala PNL Gorj am numit un prim-vicepresedinte astfel incat sa clarificam organizarea conducerii filialei", a transmis premierul azi in conferinta de presa.Comments