Premierul muntenegrean: Rusia incearca sa intoarca Balcanii impotriva NATO si UE

Premierul muntenegrean Rusia incearca sa

Premierul muntenegrean: Rusia incearca sa intoarca Balcanii impotriva NATO si UE

Potrivit lui, persoanele cu venituri mici, în unele părți ale Europei de est, mai ales unde PIB-ul pe cap de locuitor este mai mic de 6000 de euro, nu văd beneficiile pe termen lung ale reformelor cerute de procesul de integrare cu UE și se tem de „noutatea” valorilor politice europene.

” Încă există oameni care împărtășesc un atașament emoțional față de Rusia din cauza trecutului. Ei doresc ca Muntenegru să fie blocat în acest trecut retrograd, ei se tem de schimbare, pentru că nu sunt siguri că se pot adapta la schimbări” – a spus Djukanovic.

Astfel de oameni devin victime ale propagandei rusești. Dar, în același timp, Rusia lucrează și cu minoritatea politică, care se opune Occidentului.

„Rușii încearcă să construiască linia de confruntare împotriva NATO și UE, iar acest lucru se întâmplă nu numai în țara noastră, ci în întreaga regiune” – a spus oficialul din Muntenegru. Potrivit lui, minoritareA anti-occidentala este in contact cu Moscova. Partea rusă susține anumite partide politice, organizații non-guvernamentale, mass-media, pentru a abate Muntenegrul de la calea integrarii euro-atlantice”.

Articole recomandate

Comments