Preotii cer interzicerea unei trupe din Suedia la Bucovina Rock Castle pentru ca ar fi "satanisti"

Preotii cer interzicerea unei trupe din

Preotii cer interzicerea unei trupe din Suedia la Bucovina Rock Castle pentru ca ar fi "satanisti"

Preoţii suceveni nu privesc cu ochi buni participarea trupei suedeze Dark Funeral la Bucovina Rock Castle. Printr-un memoriu adresat autorităţilor şi semnat de preşedintele Asociaţiei „Sfântul Mitropolit Dosoftei” Suceava, preotul Justinian Remus Cojocar, se solicită interzicerea suedezilor pe motiv că ar fi satanişti.

Preotul arată în memoriu că în videoclipul de prezentare de pe pagina lor de internet membrii formaţiei „ard cruci şi pentagrame, ţin în mâini cranii şi capete de porci, iar ţinuta lor este înspăimântătoare. Preotul susţine că membrii trupei sunt satanisti. Iată memoriul complet scris de membrii bisericii din Suceava.

 

Contactat prin telefon de Realitatea TV, unul dintre organizatorii festivalului a motivat alegerea aceastei formaţii. "Sunt atâtea ţări, băieţii aştia cântă practic la toate festivalurile mari din Europa din Franta, Germania, de peste tot şi nu etse nicio problem, iar la noi în oraş dintr-o dată a devenit o problemă. Dacă vrem să ne integrăm, să fim al fel ca şi oraşelel din străinătate , trebuie să învăţăm să ne deschidem mintea , iar eu consider că publicul etse destul d ecompetent cât sp decidă singur daca trupa respectivă influenţează într-un fel sau nu. Eu chiar cred ac lumea ar trebuie să dea in primul rand publicului mai mult credit la capitolul asta", a spus aceasta.

Festivalul Bucovina Rock Castle a fost lansat în 2011 şi a ajuns la a şasea ediţie. Spectacolul începe în acesată seara în şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun a Sucevei. Pe scenă vor urca Gray Matters, Jinjer, Implant pentru Refuz, Negură Bunget, dar şi formaţia Dark Funeral. Festivalul se va incheia pe 20 august. 

Articole recomandate

Comments