Preotul Constantin Necula, in prima linie impotriva COVID-19 - A fost numit consultant in CJSU Sibiu - Marturie emotionanta

Preotul Constantin Necula, in prima linie

Preotul Constantin Necula, in prima linie impotriva COVID-19 - A fost numit consultant in CJSU Sibiu...

Constantin Necula este primul preot numit consultant in CJSU din Sibiu de prefectul Mircea Dorin Cretu.

Anuntul a fost facut miercuri de Prefectura Sibiu:

Prin Ordinul Prefectului 540/ 27. 10. 2021 a fost numit in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Sibiu, in calitate de consultant, PC. Pr. Conf.Univ.Dr.Habil. Constantin Valer Necula, cadru universitar al Universitatii Lucian Blaga din Sibiu si Consilier al IPS. Dr. Laurentiu Streza, Mitropolitului Ardealului si Arhiepiscopul Sibiului. Dl. Prefect Mircea Dorin Cretu apreciaza Inalta Binecuvantare acordata acestei colaborari si spera ca ea sa aduca un plus de incredere si eficientizare a colaborarii interinstitutionale la nivelul Judetului Sibiu., cu scopul de a ajuta in lupta impotriva pandemiei", se arata in comunicatul de presa.

Din CJSU Sibiu fac parte peste 50 de persoane, reprezentanti ai institutiilor de forta din judet, dar si directorii numeroaselor institutii deconcentrate.Cunoscutul preot a fost bolnav de COVID-19 si a sustinut inca de la inceputul campaniei de vaccinare imunizarea impotriva coronavirusului. Parintele este implicat in ajutarea bolnavilor de cancer si nu numai. La inceputul anului, in 10 ianuarie 2021, Constantin Necula declara ca ,,a crede ca vaccinul e o incalcare a unei dogme e periculos. In mana lui Dumnezeu stau si astfel de vaccinuri".

Preotul Constantin Necula a precizat pentru AGERPRES ca urmeaza sa se implice activ in ajutorarea medicilor si autoritatilor si va respecta decizia Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane de a indruma orice enorias sa asculte de sfatul medicilor.

,,Eu, de cand a inceput campania de vaccinare, am spus ca solutia este la medic, nu este nici la preot, nici la vedeta de televiziune, nici la jurnalisti, nici la politicieni. E la medic. (...) Am obligatia de a avea rezerva (de a raspunde daca m-am vaccinat sau nu - n.r.), un preot nu spune nici pro vaccin, nici anti vaccin. Daca mentine hotararea pe care a luat-o Sinodul, el trebuie sa fie neutru in afirmarea lucrului astuia", a explicat parintele Constantin Necula.

Miercuri, incidenta la nivelul judetului Sibiu era de 7,61 la mia de locuitori. De la debutul pandemiei si pana in prezent, au fost confirmate pozitiv in urma testarii SARS-CoV-2 un numar de 35.664 de persoane (451 persoane confirmate in ultimele 24 de ore dintre care 7 reinfectate). Pana la data curenta au fost vindecate 28.621 de persoane, iar 1.318 au decedat (8 in ultimele 24 de ore), din randul celor confirmate pozitiv. In dimineata zile ide miercuri, erau spitalizate 467 de persoane, dintre care pe ATI 48 persoane - 46 adulti si 2 copii).

Comments