Presa ITALIANA despre Iohannis si Sandra

Presa ITALIANA despre Iohannis si Sandra Pralong: "Romania in UMBRA lui Soros?"

Rolul președintelui Iohannis

Avem de a face în România cu nişte proteste care s-au născut în urma unei OUG care prevedea amnistia unor infracţiuni de corupţie (concepută iniţial pentru a dezaglomera închisorile şi motivată ca ţinând cont de sfaturile venite de la  Bruxelles) şi care, deşi a fost retrasă nu a reuşit să astâmpere încrâncenarea protestatarilor, iar scandările din  pieţele marilor oraşe cer de-a dreptul demisia întregului guvern. Deşi aceste mişcări de stradă seamănă cu cele din Ucraina, Serbia, Georgia, la nivelul populaţiei şi al guvernelor nu există voci anti NATO sau UE. De aici până la a-l vedea pe Iohannis  ca o vedetă de cinema de la Hollywood, apărând în mijlocul mulţimii şi transformându-se în "capul revoltei" al acestei "primăveri româneşti", e drum lung...În orice caz, manifestaţiile din România au dat naştere la  multe dubii privind spontaneitatea lor.

Jurnaliştii, mai lasă să se înţeleagă faptul că Klaus Iohannis au reușit să câștige alegerile exact pe mesajul dat în aceste zile în piaţă: adică lupta anti-corupție!

"Sistemul românesc este un amestec între  parlamentul italian și unul semi-francez- sistem prezidențial. Cu alte cuvinte președintele în mod oficial are un rol ceremonial. De aici rezultă prima neconcordanță a sa cu evenimentele din Bucureşti. Ieşirea în "piaţă" l-a transformat într-un actor-partizan, a devenit unul dintre liderii revoltei, solicitând în mod explicit demisia guvernului în parlament". Aşa Iohannis reușit să-și croiască un rol de campion anticorupție de care profită intens.

Rolul Sandrei Pralong

Astfel de manifestări au mai fost şi în altă ţări: este posibilă ipoteza creării unei noi  "primăvari" în est. Există un NUME care face puntea de legătură între președintele Iohannis cu aceiaşi protagoniști ai unor ONG-uri din Belgrad și Kiev: Sandra Pralong.

Pleactă în exil, în New York, în timpul regimului comunist, a revenit acasă ca reprezentant al Fundației pentru o Societate Deschisă a lui George Soros, a fost apoi referent al altor ONG-uri pentru magnatul american. Un parcurs profesional tipic pentru cine lucrează cu ONG-uri "Open" şi pentru cine se află în organizaţii născătoare a multor revolte în "Piaţă" (inclusiv propagandă şi finanţare): astăzi Sandra Pralong e printre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Johannis. S-ar putea afla ea în spatele acestor proteste şi în spatele comportamentului pro manifestanţi a şefului statului deci. Mâna lui Soros? Se întreabă jurnaliştii italieni! Este  posibil s-o găsim şi la Bucureşti şi chiar şi în acest caz se profită de intoleranţa populaţiei pentru un sistem pe care niciunul dintre partidele aflate la putere n-au reuşit să-i dea de capăt, concluzionează jurnaliştii italieni de la "occhidellaguerra".

Comments