Presedintele mexican: Statele Unite si Mexic vor sa consolideze cooperarea regionala

Presedintele mexican Statele Unite si Mexic

Presedintele mexican: Statele Unite si Mexic vor sa consolideze cooperarea regionala

Statele Unite şi Mexic lucrează pentru a ajunge la un nou acord privind cooperarea regională şi investiţiile americane în Mexic şi America Centrală, a declarat miercuri preşedintele american Andres Manuel Lopez Obrador, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Imaginea articolului Preşedintele mexican: Statele Unite şi Mexic vor să consolideze cooperarea regională

Preşedintele mexican: Statele Unite şi Mexic vor să consolideze cooperarea regională

Lopez Obrador a făcut aceste afirmaţii în urma unei discuţii cu Jard Kushner, consilierul şi ginerele preşedintelui american Donald Trump.

"Discutăm despre semnarea unui angajament de înţelegere reciprocă pentru a consolida cooperarea" în investiţii, crearea locurilor de muncă şi creşterea economică în Mexic şi America Centrală, a adăugat Obrador.

Acordul este aşteptat să prevadă o investiţie de 10 miliarde de dolari în regiune pentru a împiedica imigraţia ilegală.

Preşedintele mexican a mai afirmat că odată ce acordul va fi pregătit pentru semnare, acesta va fi dispus să efectueze o vizită oficială la Washington.

"Dacă va exista un acord specific, cu planuri de investiţii, atunci voi efectua o vizită oficială. Nu am de gând să călătoresc fără un scop, nu voi face turism politic", a declarat Obrador.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

Comments