Presiune URIASA pe sectiile ATI ale spitalelor: Cate paturi mai sunt libere in Capitala, dar si la nivelul intregii tari

Presiune URIASA pe sectiile ATI ale

Presiune URIASA pe sectiile ATI ale spitalelor: Cate paturi mai sunt libere in Capitala, dar si la n...

Potrivit datelor disponibile pe aplicatia alerte.ms, la nivel national exista, marti, 21 septembrie 2021, 1.131 de paturi de ATI destinate pacientilor COVID-19.

Totodata, 990 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul intregii tari, dar o parte dintre ele sunt destinate pacientilor cu patologii preexistente, precum obstetrica-ginecologie, neonatologie sau cardiologie.

In Bucuresti, sunt avizate de DSP 239 de paturi de ATI pentru pacientii de COVID-19.

La nivel national sunt libere 16 paturi ATI pentru pacientii bolnavi de COVID-19, altele decat cele rezervate special pentru persoane cu anumite conditii medicale care sunt si confirmate cu SARS-COV-2, iar in Bucuresti sunt 6 paturi libere.

Potrivit sursei citate, in prezent se lucreaza pentru operationalizarea si asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile in zilele urmatoare.

In spitalele din tata mai este cate 1 loc la ATI COVID la Bihor, Buzau, Dolj, Hunedoara si Sibiu, 2 paturi libere la Brasov si 3 la Constanta.

Comments