Prima reactie a Ministrului Muncii despre majorarea pensiilor cu 40%: Impactul bugetar nu este sustenabil. Decizia va fi luata in Parlament

Prima reactie a Ministrului Muncii despre

Prima reactie a Ministrului Muncii despre majorarea pensiilor cu 40%: Impactul bugetar nu este suste...

"Asa cum stiti, Guvernul Orban a decis ca pensiile sa creasca in cuantum suportabil, care sa faca sustenabil acest proces de majorare, si am crescut pensiile cu 14%, avand acest cadru legal.

Acum, in contextul deciziei CCR, asa cum Parlamentul, anul trecut, a decis mentinerea punctului de pensie care sa aduca o majorare de 40%, la fel, Parlamentul, in actul legal de punere de acord a legislatiei cu deciziile CCR, se va pronunta cu ce este de facut pe viitor. Cel mai important lucru legat de pensii este sa putem asigura plata lor si echitate. In momentul preluarii mandatului, am decis sa cream un grup de experti care sa puna legislatia in acord cu aceste principii", spus Turcan.

Ministrul Muncii a dat asigurari ca, anul acesta, pensiile vor fi indexate cu rata inflatiei. "Anul acesta, in bugetul trimis Ministerului Finantelor, urmarim ca cel putin indexarea cu rata inflatiei sa se realizeze la nivelul pensiilor din sistemul puiblic de pensii", a spus Turcan.

Citeste si: "CCR a decis ca majorarea pensiilor cu 40% este constitutionala. Ce sanse sunt ca decizia sa fie pusa in practica"

Comments