Prima zi de scoala la Liceul Teoretic

Prima zi de scoala la Liceul Teoretic ,,George Pop de Basesti" Ulmeni

Luna septembrie nu e doar prima luna de toamna, e luna in care numaram bobocii, e luna in care o zi din an e dedicata elevilor si profesorilor. O zi in care scoala imbraca haina de sarbatoare, dornica si pregatita sa primeasca elevi noi, cuminti, plini de emotii si nerabdare sa cunoasca si sa descopere tainele invataturii, iar profesorii sunt gata sa ii ,,lumineze" cu cunostintele lor.
Luni, 9 septembrie 2019, ora 9:00, a sunat pentru prima data in anul scolar 2019-2020 clopotelul, cu un sunet preluung si cald, parca si el se bucura ca incepe scoala! Cei mai multi dintre copii s-au reintors pe bancile scolii, iar altii au experimentat pentru prima data emotiile debutului de an scolar. In clase, pe banci, ii asteptau cuminti noile manuale, frumos impachetate de diriginti, iar alaturi o floare de gerbera, care simbolizeaza veselia si inocenta, si o ciocolata, ca inceputul sa fie mai dulce.
Elevii cei mai mari ai Liceului Teoretic ,,George Pop de Basesti" Ulmeni au pregatit un tunel de flori pentru a-i intampina pe cei mai mici elevi ai nostri, elevii clasei I, insotiti de doamna invatatoare Lavinia Lazar. Aces-tia au pasit cu pasi mici, nesiguri, dar si nerabdatori sa cunoasca lumea literelor si a cifrelor. Apoi, bobocii clasei a IX-a, insotiti de dirigintele prof. Alexandra Covaciu, au pasit pe frumosul covor de petale realizat in cinstea lor, entuziasmati, emotionati si dornici sa cunoasca viata de liceean. Niciodata nu vor uita aceasta zi atat de importanta pentru ei, de aici incepe cea mai frumoasa perioada a vietii lor!
Asa cum se cuvine si cum este firesc, festivitatea de deschidere a noului an scolar a inceput cu o sfanta rugaciune, preotul paroh din localitatea Ulmeni, Dumitru Giurgiu, a savarsit binecuvantarea noului an scolar, iar salile de clasa au fost sfintite si stropite cu agheasma.
Doamna director, Aurora Puscas, a tinut sa le ureze elevilor, cadrelor didactice, parintilor si tuturor celor prezenti un an scolar plin de succes, bucurii si multe realizari, dar si putere si dorinta de munca. Pentru liceul nostru, prima zi de scoala a fost si un prilej de sarbatoare, trei dintre sefii de promotie, pe care acest liceu i-a dat de-a lungul anilor, se intorc azi ,,acasa", asa cum ne place noua sa spunem, in ,,sanul familiei GPB", in calitate de profesori.
Alaturi de cei prezenti au fost si reprezentantii politiei locale, care ne-au asigurat de sprijinul lor si ne-au garantat ca suntem mereu in siguranta!
Tuturor elevilor le dorim, in noul an, mult succes, sanatate si spor la invatatura. Fie ca noul an scolar sa insemne atat pentru personalul didactic, cat si pentru copii si parinti, bucurii, satisfactii, impliniri, putere de munca si multa sanatate! Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Prof. Andrada Ioana LUCA
Liceul Teoretic ,,George Pop de Basesti" Ulmeni

Post-ul Prima zi de scoala la Liceul Teoretic ,,George Pop de Basesti" Ulmeni apare prima data in Graiul Maramuresului.

Comments