Primul mare oras in care se reintroduce CARANTINA - Noi restrictii in weekend, in Timisoara si mai multe localitati

Primul mare oras in care se reintroduce

Primul mare oras in care se reintroduce CARANTINA - Noi restrictii in weekend, in Timisoara si mai m...

Carantina de noapte in weekend a fost instituita si la Dumbravita, Ghiroda, Giroc, Dudestii Noi, Parta, Padureni, Sacosu Turcesc, Giulvaz si Jimbolia.Moravita si Bucovat intra complet in carantina, dupa ce rata de infectare a depasit 7 la mie, potrivit opiniatimisoarei.ro

Carantina de noapte va fi instituta pentru intervalul 20:00 - 05:00. In zilele de vineri, sambata si duminica, magazinele vor fi deschise doar pana la 18:00, iar circulatia pe timpul noptii va fi posibila doar cu declaratia pe propria raspundere.

Decizia a fost luata dupa ce, miercuri, in judet au fost raportate aproape 400 de cazuri noi Covid-19, iar in Timisoara rata de infectare a crescut la 4,49 cazuri la mia de locuitori.

NOILE RESTRICTII ANUNTATE DE CJSU TIMIS:

Se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in zilele de vineri, sambata si duminica, in intervalul orar 20:00 - 05:00, cu urmatoarele exceptii:

-deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;-deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;-deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice altp modalitate de achitare a cplptoriei;-deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie.

Operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, sunt obligati sa isi organizeze si sa isi desfasoare activitatea, in zilele de vineri, sambata si duminica, in intervalul orar 05:00 00-18:00. In intervalul orar 18:00 - 05:00, operatorii economici pot desfasura activitatea de livrare la domiciliu.

Se suspenda activitatea operatorilor economici desfasurata in spatii inchise in domeniul salilor de sport si/sau fitness.

Declaratiile pe propria raspundere pot fi descarcate AICI.

Comments