Primul muzeu din lume dedicat muzicii electronice, deschis luna aceasta intr-un club celebru din Amsterdam

Primul muzeu din lume dedicat muzicii

Primul muzeu din lume dedicat muzicii electronice, deschis luna aceasta intr-un club celebru din Ams...


Luna aceasta, la Amsterdam va fi deschis primul muzeu din lume dedicat muzicii electronice, care va propune o incursiune in istoria acestui gen, de la originile sale in ghetourile din Chicago, in anii 1980, pana in zilele noastre, relateaza News.ro.


La originea proiectului "Our House" se afla Jans Jeroen, DJ, producator si fost director artistic la ID&T - companie de evenimente care a organizat Electric Zoo si Tomorowland, scrie Le Figaro.


Jeroen, care este pasionat de muzica electronica si lucreaza in industrie de peste 25 de ani, si-a imaginat un muzeu "modern", care poarta vizitatorul intr-o experienta imersiva si senzoriala.


Locatia are o semnificatie aparte


Vizitatorii vor putea trece dintr-o instalatie in alta, pentru a descoperi de fiecare data o poveste inedita. Parcursul se structureaza in jurul a trei piloni: istorie, tehnologie si comunitate.Cladirea
in care este amenajat muzeul are 1.800 de metri patrati si va
gazdui mai mult de 30 de instalatii. Ea poate primi grupuri de cate
100 de vizitatori.


Ea nu a fost aleasa intamplator. Timp de peste 40 de ani, edificiul a fost un club legendar dedicat muzicii underground olandeze:iT. Clubul a fost unul dintre primele care au difuzat muzica house.


Comments