Proba practica la admitere, anulata de Universitatea de Arhitectura din Bucuresti. Urmeaza un concurs de dosare

Proba practica la admitere, anulata de

Proba practica la admitere, anulata de Universitatea de Arhitectura din Bucuresti. Urmeaza un concur...


Decizie fara precedent a Universitatii de Arhitectura si Urbanism ,,Ion Mincu" din Bucuresti. Institutia a anulat proba practica de pe 14 iulie si anunta concurs de dosare pe baza mediei de Bac si a unui portofoliu, conform unui comunicat publicat pe site-ul oficial.

"Comisia Centrala de Admitere, convocata in regim de urgenta in data de 11 Iulie 2020, preocupata cu prioritate de protejarea sanatatii candidatilor si a personalului universitatii, luand in considerare urmatoarele aspecte obiective:


Cresterea fara precedent, in ultimele zile, a numarului de infectari cu Sars-Cov2 la nivel national, cu incidenta semnificativa in randul tinerilor;Cresterea riscului de expunere a candidatilor, a persoanelor care ii insotesc si a intregului personal implicat in organizarea si desfasurarea probelor de concurs;Inscrierea unui numar semnificativ de candidati la concursul de admitere in anul I, care limiteaza posibilitatea de desfasurare in conditii de siguranta a probei practice;Lipsa unui raspuns in timp util din partea Directiei de Sanatate Publica a municipiului Bucuresti, la solicitarea facuta de UAUIM cu nr. 14110 din data de 02.07.2020 privind avizarea procedurii de desfasurare a probei practice a examenului de admitere,

a decis ca proba practica, programata in sediul din Bucuresti al UAUIM, in data de 14 Iulie 2020, sa nu mai aiba loc", anunta Univeristatea de Arhitectura si Urbanism ,,Ion Mincu".


In conformitate cu prevederile Metodologiei privind organizarea admiterii la ciclurile de studii universitare de licenta si de licenta si master comasat pentru anul universitar 2020-2021, "concursul de admitere va consta doar in evaluarea portofoliului de lucrari personale, dupa o procedura ce va asigura confidentialitatea si obiectivitatea evaluarii de catre comisiile de notare".


Cum se va intra la Arhitectura

"Ca urmare, conform Metodologiei,


MEDIA GENERALA DE ADMITERE& - 100% - se calculeaza ca media ponderata a:


Mediei examenului de Bacalaureat - reprezentand 30% din media generala de admitere,Notei obtinute la& concursul de admitere& (evaluarea portofoliului de lucrari personale) - reprezentand 70 % din media generala de admitere.

Celelalte prevederi ale Metodologiei privind organizarea admiterii la ciclurile de studii universitare de licenta si de licenta si master comasat pentru anul universitar 2020-2021 isi pastreaza valabilitatea", se mai arata in comunicatul Universiatii.


Foto: Hepta


Comments