Probe ILEGALE adunate de ofiterii SRI Cluj intr-un dosar de coruptie anulate de Curtea de Apel Cluj

Probe ILEGALE adunate de ofiterii SRI Cluj intr-un dosar de coruptie anulate de Curtea de Apel Cluj

Probe ILEGALE adunate de ofiterii SRI Cluj intr-un dosar de coruptie anulate de Curtea de Apel Cluj

Primii care au aplicat prevederile deciziei Curții Constituționale a României au fost judecătorii de la Curtea de Apel Cluj. Un complet compus din doi magistrați a decis să anuleze sute de probe adunate de ofițerii de informații într-un dosar penal care îl privește pe Călin Mitică, patronul societății Remarul 16 Februarie din Cluj Napoca. Aceste probe au fost adunate de ofițerii SRI, cu încălcarea Codului de Procedură Penală și a legii de organizare a Serviciului Român de Informații.

În acest dosar penal, Călin Mitică a fost acuzat în baza pe baza unor probe care seamănă mai degrabă cu o literatură de aventură decât cu un dosar penal. De exemplu, unul dintre coinculpați l-a întrebat la telefon pe un cunoscut, printre alte discuții banale dacă lui îi plac migdalele. De la acest cuvânt, ”migdale”, procurorii DNA au ajuns la conluzia că o anumită firmă ”Migdalis SRL”, ar primit șpagă de la Călin Mitică, iar ulterior banii ar fi ajuns la un director național din Regia Națională a Sării. Inițial, procurorii DNA au decis să îl trimită în judecată pe Călin Mitică, un judecător de la Tribunalul Cluj ajungând la concluzia că toate probele adunate de DNA și SRI sunt legale.

O echipa de avocați din care a făcut parte profesorul Gheorghiță Mateuț și Lucian Criste au depus o contestație în care au solicitat anularea probelor adunate de procurorii DNA, în cadrul celebrelor echipe de forță DNA-SRI.

La termenul de miercuri, Curtea de Apel Cluj a anulat sute de probe și a cerut procurorilor de la DNA Cluj să precizeze dacă mai mențin soluția de trimitere în judecată sau nu. ” În temeiul art102 alin2-4 Cpp exclude din materialul probator toate procesele verbale de certificare a înregistrărilor din datele de 13 10 2014 şi 21 10 2014 -existente la f 118-279 volumul 24 dosar urmărire penală - şi, conform deciziei CCR 22/2018, dispune îndepărtarea de la dosarul cauzei a acestor mijloace de probă şi a suporţilor care conţin rezultatul măsurilor de supraveghere tehnică, precum şi eliminarea redării conţinutului acestor mijloace de probă din rechizitoriul întocmit în dosar 163/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Direcţia Naţională Anticorupţie –Serviciul Teritorial Cluj Copia prezentei încheieri va fi comunicată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Direcţia Naţională Anticorupţie –Serviciul Teritorial Cluj pentru ca, în conformitate cu prev art345 alin3 Cop în termen de 5 zile de la comunicare să procedeze la remedierea neregularităţilor actului de sesizare şi să comunice dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei Menţine restul dispoziţiilor încheierii atacate”.

În urmă cu trei ani, Călin Mitică a fost acuzat definitiv într-un alt dosar de corupție, judecătorii ajungând la concluzia că fapta nu există.

DOLIU in presa din Romania! Jurnalistul de doar 30 de ani, gasit MORT! Suferise o interventie STOMATOLOGICA! Cum a fost gasit...


Comments