PROBLEME cu platile salariale pentru bugetari. Ministerul Finantelor recunoaste ca a platit doar 60% din salarii: care este CAUZA

PROBLEME cu platile salariale pentru

PROBLEME cu platile salariale pentru bugetari. Ministerul Finantelor recunoaste ca a platit doar 60%...

Angajati din mai multe institutii de stat nu si-au primit salariile, vineri. Ministerul Finantelor (MF) a anuntat, sambata, ca a platit doar 60% din salarii si sustine ca intarzierea e provocata de probleme la sistemele informatice.

MF da asigurari ca dispune de fondurile bugetare necesare pentru plata tuturor drepturilor salariale din sistemul bugetar.

"Din motive obiective, in data de 13 mai 2022, s-au inregistrat disfunctionalitati ale sistemelor informatice partajate care asigura transferul sumelor in sistemul bancar, precum si in sistemul de plati interbancare, inregistrandu-se intarzieri partiale la plata.

Precizam ca 60% din obligatiile de plata au fost realizate la timp, iar restul operatiunilor de transfer se vor realiza luni, 16 mai 2022. In toate cazurile este vorba de termene de plata scadente in zilele de 14 si 15 mai a.c.

Regretam neajunsurile create si le dam asigurari tuturor celor afectati ca depunem toate eforturile pentru ca astfel de disfunctionalitati tehnice sa nu se mai repete", se arata in comunicatul citat.

Comments