Profesorii din Grecia care refuza vaccinarea ar putea fi suspendati fara plata pana la imunizare

Profesorii din Grecia care refuza vaccinarea

Profesorii din Grecia care refuza vaccinarea ar putea fi suspendati fara plata pana la imunizare


Profesorii din Grecia care refuza sa se vaccineze impotriva Covid sau sa se testeze in mod regulat inainte de a intra la ore risca sanctiuni drastice, cum ar fi taierile de salarii sau suspendarea fara salarii pana la imunizare, relateaza Hotnews, care citeaza publicatia elena Kathimerini.


Potrivit sursei citate, guvernul pregateste noi masuri pentru revenirea cat mai in siguranta la cursuri din luna septembrie, care vizeaza atat scolile, cat si universitatile. Astfel, pe langa taierile din salariu, profesorii titulari risca si suspendarea fara plata pana se vaccineaza. De asemenea, angajatii cu contracte temporare s-ar putea trezi cu ele suspendate daca nu se vaccineaza.


Cati profesori s-au vaccinat in Romania


In Romania, ultima statistica dateaza din luna mai, cand Ministerul Educatiei a centralizat raportarile unitatilor de invatamant si datele din platforma de vaccinare.


Pana pe 21 mai, din cei peste 266.000 de angajati in invatamantul preuniversitar de stat, se vaccinasera circa 151.000. Doar putin peste 112.000 erau profesori, restul fiind peronal didactic auxiliar sau personal nedidactic. Rata de vaccinare in randul cadrelor didactice era de 58%.


In invatamantul universitar de stat si privat, era vorba despre 34.000 de persoane, corespunzator unei rate de 76,5% in randul cadrelor didactice.


Rata generala de vaccinare in sistemul de invatamant era de 60%. Urmatoarea centralizare a datelor va fi facuta in prima saptamana din septembrie, cu putin inainte de inceputul noului an scolar, potrivit ministrului educatiei, Sorin Cimpeanu.


Acesta a anuntat ca pe 13 septembrie ar urma sa fie deschise centrele de vaccinare din cabinetele medicale scolare.


Comments