Profesorii din preuniversitar, mai putin dispusi sa se vaccineze impotriva COVID-19 decat cei din universitar. CIFRELE anuntate de Sorin Cimpeanu

Profesorii din preuniversitar, mai putin

Profesorii din preuniversitar, mai putin dispusi sa se vaccineze impotriva COVID-19 decat cei din un...

,,Orice persoana vaccinata din sistemul de invatamant va insemna o diminuare a riscului de transmitere a acestui virus, deci practic, va insemna o diminuare a riscului la care sunt supusi elevii si profesorii", spune Sorin Cimpeanu.

Pana in acest moment, aproape jumatate dintre angajatii din sistemul preuniversitar s-au aratat pana acum disponibili sa se vaccineze, potrivit situatiei partiale prezentate de ministrul Educatiei.

,,Noi am initiat o interogare a intregului sistem. Intrebarea a fost adresata tuturor celor 340 de mii de membri ai sistemului national de educatie. Pana in momentul de fata, invatamantul preuniversitar se apropie, deci in momentul acesta, data limita este vineri, 15 ianuarie, orele 16, pana in acest moment, personalul din sistemul de invatamant preuniversitar se apropie de 50% cu privire la disponibilitatea de vaccinare, fara ca aceste raspunsuri sa constituie o obligatie legala de vaccinare, iar in sistemul de invatamant universitar suntem deja la 60%", a declarat, joi dimineata, Sorin Cimpeanu, la RFI Romania.

Deschiderea scolilor pe 8 februarie - Cand se va lua decizia

,,Decizia va fi luata, punand la masa expertiza din Educatie cu expertiza din Sanatate, pentru ca este foarte ingusta fasia dintre dreptul fundamental la educatie si dreptul fundamental la sanatate si decizia va fi anuntata cat mai repede cu putinta, oricum in luna ianuarie, ramanand practic cel putin o saptamana pana la data de 8 februarie, pentru ca scolile, profesorii, elevii, parintii sa aiba suficient timp in vederea pregatirii inceperii scolii in format fizic, acolo unde se va putea", a mai declarat Cimpeanu la RFI Romania.

Comments