PROGNOZA METEO PE TREI LUNI In decembrie nu

PROGNOZA METEO PE TREI LUNI – In decembrie nu vom avea zapada

PROGNOZA METEO PE TREI LUNI Urmează încă două luni de seceta extremă în sud şi est, un noiembrie ceva mai ploios în toată ţara.

PROGNOZA METEO PE TREI LUNI  Luna decembrie va avea temperaturi prea ridicate că să ne bucurăm de zăpadă.

Ion Sandu, directorul ANM, avertizează că schimbările climatice se fac simţite şi în România.

Acesta a mai spus că fenomenele extreme, inclusiv tornadele, se vor accentua.

Pentru combaterea lor, Academia Română a adoptat chiar o rezoluţie, prin care specialiştii trag un semnal de alarmă.

Prognoza pe trei luni nu vine cu veşti bune pentru agricultori.

“Din păcate va urma o lună octombrie secetoasă. În luna noiembrie temperatura medie este mai mare în partea de sud, pare un pic mai cald, începe să se refacă rezervă de umiditate.

În decembrie va fi puţin mai cald. Din păcate nu putem spune când va ploua şi când va fi sub formă de zăpadă”, a declarat Sandu.
Vom avea din nou fenomene extreme, poate chiar mai violente că până acum, spune directorul ANM.

“În partea de nord, centru şi vest a ţării, fenomene meteorologice cu vijelii, furtuni, cu sute de avertizări. Chiar dacă în iulie şi august în sud era seceta, acolo erau furtuni violente, aşa va fi şi în continuare.

N-au devenit devastatoare efectele schimbărilor climatice, dar în acest ritm, în fiecare an temperaturi medii la nivelul României şi globale, din ce în ce mai mari, vor deveni devastatoare”, a completat Sandu, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

În septembrie, temperaturile medii lunare vor avea valori peste normele climatologice în sud-est şi local în regiunile sudice şi estice, iar în rest vor fi apropiate de norme.

Cantităţile totale de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile sudice şi estice şi local în vest, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de valorile normale.

sursa info

Comments