Programul "Prima casa" a fost din nou schimbat de Guvern. Statul garanteaza 60% din creditele ipotecare pentru locuinte noi

Programul "Prima casa" a fost din nou

Programul "Prima casa" a fost din nou schimbat de Guvern. Statul garanteaza 60% din creditele ipotec...


Programul Prima Casa se transforma in "Noua Casa", care devine mai scumpa. Seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca, a declarat ca una dintre prevederi este majorarea plafonului pentru creditele folosite la achizitia de locuinte noi, mai mari, de la 70.000 de euro la cel putin 140.000 de euro.


"Un alt program in zona economica, de aceasta data pentru stimularea dezvoltarilor imobiliare si a sectorului constructiilor, vizeaza modificarea programului cunoscut ca <>. In noua formula propusa de Ministerul Finantelor programul se va numi <> si sunt cateva modificari importante aduse in cadrul acestui program pentru a stimula dezvoltarea imobiliara si sectorul constructiilor si, in acelasi timp, pentru a veni in sprijinul celor care doresc sa achizitioneze in perioada urmatoare o locuinta noua", a declarat, joi, seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca.


Vestea buna este ca un credit va putea ajunge la 100.000 de euro. Pentru o locuinta noua, asta inseamna o casa sau un apartament construit in ultimii 5 ani, care va putea fi luat un credit de maximum 100.000 de euro. Pana acum prin programul "Prima casa" avea un plafon de 66.500 de euro.


Ionel Danca a adaugat ca aceasta ordonanta de
urgenta a fost adoptata in prima lectura, urmand ca dupa primirea avizului de
la Consiliul Legislativ sa fie adoptata in forma finala, in sedinta de guvern
urmatoare.


Comments