PROIECTELE PRIMARULUI DAU ROADE - Baia Mare, singurul oras din Romania care depaseste normele impuse de Organizatia Mondiala a Sanatatii cu privire la spatiile

PROIECTELE PRIMARULUI DAU ROADE Baia Mare,

PROIECTELE PRIMARULUI DAU ROADE - Baia Mare, singurul oras din Romania care depaseste normele impuse...

PROIECTELE PRIMARULUI DAU ROADE Ani la rand, municipiul Baia Mare a fost dat ca si exemplu negativ atunci cand venea vorba despre poluare. Astazi insa lucrurile s-au schimbat. Baia Mare este cel mai verde municipiu din Romania. Si acest lucru este confirmat de datele centralizate de Institutul National de Statistica. Potrivit acestora, Baia Mare este singurul municipiu din Romania care depaseste normele impuse de Organizatia Mondiala a Sanatatii de 50 metri patrati/locuitor suprafata spatii verzi, avand 119,2 metri patrati/ locuitor suprafata spatii verzi.

Incepand cu anul 2012, primarul Catalin Chereches a realizat un studiu pentru fiecare cartier, studiu prin care s-au reabilitat zone verzi, s-au regenerat si s-au construit altele noi. De asemenea, in toamna aceluiasi an, la initiativa lui Catalin Chereches a fost lansata o ampla actiune de plantare a arborilor si arbustilor, aceasta avand drept scop revitalizarea municipiului Baia Mare, cresterea gradului de confort al cetatenilor, dar si a calitatii vietii acestora.

Reabilitarea Campul Tineretului, regenerarea Parcului Municipal ,,Regina Maria", reabilitarea zonei cu lacul din acest perimetru, realizarea Parcul Public Central din zona Bulevardului Unirii, dar si al Parcului Mara au fost doar cateva dintre proiectele care au transformat municipiul Baia Mare intr-o oaza verde. La acestea se mai adauga reabilitarea sensurilor giratorii prin plantarea a mii de flori de diferite soiuri, dar si standardele de curatenie impuse de primarul Catalin Chereches in municipiul Baia Mare.

Potrivit primarului Catalin Chereches, aceasta certificare venita din partea Institutului National de Statistica reprezinta un pas major spre continuarea proiectelor pentru Baia Mare. Si este vorba despre infiintarea Parcului Colonia Topitorilor, Parcului Craica, extinderea Parcului Municipal ,,Regina Maria" in vederea realizarii Parcului Castanelor, dar si realizarea Parcului Natural Firiza care va ingloba zone de agrement importante din judet.

,,Devenind primar al municipiului Baia Mare mi-am asumat regenerarea zonelor verzi din municipiu, iar rezultatele nu doar ca le vedem noi, baimarenii, ci ele au fost certificate, spre bucuria noastra si de catre forurile abilitate. Am satisfactia, dupa cativa ani in care am muncit alaturi de baimareni pentru a face un oras civilizat si mai frumos, sa fim declarati si certificati ca fiind cel mai ,,verde" municipiu resedinta de judet din Romania. Acest lucru ne arata ca suntem pe drumul corect si, pe langa investitiile mai mici sau mai mari realizate pana acum, sa continuam urmatoarele proiecte: infiintarea Parcului Colonia Topitorilor, extinderea Parcului Municipal ,,Regina Maria" cu o suprafata de cinci hectare care se va numi Parcul Castanilor, Parcul Craica, Parcul Natural Firiza in care va fi inglobata zona de agrement Varatec-Baraj, zona Lacul Bodi Ferneziu, zona Izvoare, zona Cetatii Baia Mare de pe Valea Borcutului, malurile raului Sasar, dar si extinderea proiectului de reabilitare a Campului Tineretului cu zona Monumentului Ostasului Roman, respectiv cu reabilitarea Strandului Municipal. Asadar, nu ne oprim aici la aceasta certificare obtinuta, ci ne continuam drumul si proiectele pentru Baia Mare intr-un mod serios, strategic si aplicat", a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

La finele anului 2017, conform datelor centralizate de catre Institutul National de Statistica, la nivel national, suprafata spatiilor verzi sub forma de parcuri, gradini publice, locuri de joaca pentru copii, terenuri ale bazelor si amenajarilor sportive, era de 26.639 hectare, la nivelul oraselor si municipiilor din Romania, fiind astfel repartizat pe un locuitor in medie 21,3 metri patrati/suprafata spatii verzi.

ActualMM

&

The post PROIECTELE PRIMARULUI DAU ROADE - Baia Mare, singurul oras din Romania care depaseste normele impuse de Organizatia Mondiala a Sanatatii cu privire la spatiile verzi appeared first on actualmm.ro.

Comments