PROTEST. 60.000 de oameni au format un TRICOLOR UMAN. Piata Victoriei a fost colorata in ALBASTRU, G...

UPDATE 22:00

Iată numărul protestatarilor aflați pe străzile orașelor la această oră:

București - 60.000

Timișoara - 7.000

Brașov - 1.500

Constanța - 500

Iași - 3.000

Galați - 200

Craiova - 300

s

UPDATE 21.00

60.000 de oameni au ridicat deasupra capetelor culorile tricolorului: albastru, galben și roșu. Persoanele prezente la manifestație scandează în continuare împotriva guvernului condus de Sorin Grindeanu. Multe dintre lozinci sunt dedicate și șefului PSD, Liviu Dragnea.UPDATE 20:30

Circa 40.000 de persoane manifestează la această oră în Piața Victoriei din București, potrivit Digi 24. Și în marile orașe din România oamenii au ieșit în număr mare. Iată situația în municipiile din țară

Sibiu - 7.000 de oameni

Constanța - 300

Timișoara - 2.000

Cluj - 5.000

Brașov - 1.000

Galați - 500

Iași - 1.000

UPDATE 20.00

Potrivit corespondentului EVZ, circulația în Piața Victoriei a fost oprită. 15.000 de oameni manifestează împotriva executivului condus de Sorin Grindeanu. Mai mulți protestatari au adus un banner pe care scrie: ”Fiți bărbați adevărați, demisia și plecați”. Mai multe imagini de la manifestație puteți vedea în galeria foto de mai sus.â

Totodată, la intrarea pe Bulevardul Aviatorilor, un protestatar a adus un dispozitiv cu muzică populară patriotică. Printre cântecele care răsună în piață amintim ”Doamne, ocrotește-i pe români” și ”Treceți batalioane române Carpații”.

UPDATE 18:40.

Aproximativ 1.500 de oameni protestează la ora 18:40 în fața clădirii Guvernlui împotriva executivului condus de Sorin Grindeanu. Momentan, traficul din Piața Victoriei nu a a fost închis, însă numărul oamenilor este în continuă creștere, iar polițiștii ar putea lua această măsură în curmând.Protestatarii sunt rugați să aducă cu ei o sursă de culoare (roșu, galben sau albastru) și o lanternă, dar organizatorii precizează că vor distribui și ei foi de hârtie în cele 3 culori. Tricolorul uman urmează să fie realizat la oră 21:00. Evenimentul     Conform anunțului, manifestanții vor fi organizați în 3 sectoare, (cum privești spre Guvern), astfel:      1. Stânga Palatului Victoria (1-2)-ALBASTRU   2. Centru (între stâlpul 2-3)-GALBEN   3. Dreaptă Palatului Victoria (3-4)-ROȘU      Zonă de mijloc va fi delimitată de cordoane umane. Totodată, manifestanții sunt rugați să ilumineze foile, în  timpul evenimentului, de la o distanță de aproximativ 10-20 de cm, pentru a evită eventuale accidente. 

Anunțul organizatorilor pe Facebook:     "Continuăm protestele în același stil pașnic și creativ care ne-a făcut remarcați peste hotare! Apărându-ne drepturile, ne apărăm pe noi înșine! România NU este divizată, ROMÂNIA ESTE UNITĂ!      Duminică aceasta, creăm împreună cel mai mare TRICOLOR UMAN!      ***Tot ceea ce trebuie să faceți este să veniți cu sursă de culoare: ROȘU, GALBEN sau ALBASTRU + o LANTERNĂ. În ajutorul vostru vom veni cu foi de aceleași culori pe care la oră 21:00 ni le vom ridica deasupra capului și vom lumina cerul în culorile TRICOLORULUI.     Ne vom organiza pe trei sectoare: (cum privești spre Guvern), având că și recepere cei patru stâlpi de iluminat din față guvernului.   1. Stânga Palatului Victoria (1-2) -> ALBASTRU   2. Centru (între stâlpul 2-3) -> GALBEN   3. Dreaptă Palatului Victoria (3-4)-ROȘU     Surse culori: FOI COLORATE (NU cartoane), saci de plastic, dosare de plastic, materiale foarte subțiri, aplicații pe telefon mobil (poze colorate într-una din culorile de pe steag).      !!!! NU UITAȚI DE ILUMINAREA FOILOR ÎN TIMPUL EVENIMENTULUI DE LA O DISTANȚĂ DE APROXIMATIV 10-20 CM !!!!      *** DETALII ORGANIZARE   1.Avem nevoie de oameni care să ne ajute cu topuri de hârtie colorată + 100/200 de voluntari care să ne ajute cu împărțirea foilor în piață. Ne întâlnim cu toții la oră 19:00 în față la BRD la metrou!      2.Apelăm la înțelegerea voastră să vă păstrați zonele de culoare pe parcursul evenimentului!-Vor exista cordoane umane care vor delimita zona galbenă!      Mulțumim!" 

Pe rețeaua de socializare, și-au anunțat participarea, până la ora 13.00, 7.100 de persoane, iar 7.400 s-au declarat interesate să meargă la manifestația împotriva Guvernului. 

Alte două evenimente organizate, duminică, tot în Piața Victoriei de "Corupția ucide" și care vor începe la ora 16.00 sunt "Mobilizare generală într-un MEGA Flashmob" și "Exprimă-ți punctul de vedere - Bannere colaborative 10 metri". 

Citește și: A 12-a zi de protest. Ce și-au propus manifestanții pentru acest weekend

Comments