PROTEST IN PRELUNGIRI - Medicii de familie din Maramures continua sa poarte banderole la brat

PROTEST IN PRELUNGIRI - Medicii de familie din Maramures continua sa poarte banderole la brat

Protestul medicilor de familie întră în prelungiri. Nemulţumiţi de prevederile contractului cadru în baza căruia acordă serviciile medicale, respectiv le sunt decontate acestea, medicii au anunțat că de la 1 iulie vor fi în imposibilitatea de a mai acorda servicii medicale, respectiv au decis să și protesteze. 

Din 15 iunie aceștia poartă banderole la braț și așteaptă să fie chemați la negocieri, care vizează prevederile Contractul cadru cu  Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Maramureş.

„Am solicitat în repetate rânduri să fim beneficiarii unui contract eficient, care să ne permită exercitarea liberă a profesiei de medic. De fiecare dată am fost alături de pacienți și de fiecare dată am fost sancționaţi pentru că le-am respectat drepturile pe care sistemul le încalcă zi de zi”, susțin reprezentanții Asociaţiei Medicilor de familie din România, asociaţie din care fac parte şi câteva sute de medici maramureşeni.

Convocarea la negocieri se lasă însă și acum aşteptată. Ba mai mult  oficialii din sănătate au decis să pună problema în așteptare.  Oficialii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au anunțat prelungirea până pe 31 iulie, prin act adițional a contractului  pe care medicii le-au semnat deja, motivând că în acest fel există  răstimpul necesar pentru negocieri.

Medicii însă nu renunță la protest susține dr. Felicia Borz. Aceasta arată că în continuare medicii vor purta banderole la braț și își vor informa pacienții cu privire la demersul lor prin intermediul unor afișe postate la sediile cabinetelor în care își  desfășoară activitatea.

Comments