Protest la Ministerul de Finante. Impotriva austeritatii!

Protest la Ministerul de Finante. Impotriva austeritatii!

Mai multe federatii afiliate Blocului National Sindical au anuntat ca vor protesta joi, in fata Ministerului de Finante. Protestatarii sunt nemultumiti de taierile de salarii, de disponibilizari, cresterea taxelor si distrugerea institutiilor statului.

,,Federatia PUBLISIND afiliata la Blocul National Sindical declanseaza actiuni de protest contra masurilor de austeritate care includ taieri de salarii si de posturi, disponibilizari, cresterea taxelor, suspendarea unor drepturi, radieri de functii, distrugerea deliberata, inexplicabila a institutiilor statului si chiar vulnerabilizarea structurilor de forta ale Romaniei in plin razboi la granite", a transmis PUBLISIND, intr-un comunicat.

Mitingul la Ministerul de Finante va fi joi, de la ora 11.00. Federatia sindicala se asteapta sa vina 1.500 de persoane.

PUBLISIND mai acuza faptul ca masurile Guvernului Ciolacu sunt ,,abuzive" si impuse in urma unui ,,proces nedemocratic, lipsit de transparenta" menit sa evite dialogul cu sindicatele.

La protest vor participa si alte organizatii sindicale din BNS, avand in vedere ca schimbarile afecteaza mai multe categorii de salariati. PUBLISIND a mai transmis ca dupa mitingul de la Ministerul de Finante vor urma si alte actiuni de protest.

&

&

The post Protest la Ministerul de Finante. Impotriva austeritatii! appeared first on Cotidianul RO.

Comments