PROTESTE masive la Melbourne din cauza vaccinarii obligatorii COVID-19 - peste 40 de arestati. Imagini virale

PROTESTE masive la Melbourne din cauza

PROTESTE masive la Melbourne din cauza vaccinarii obligatorii COVID-19 - peste 40 de arestati. Imagi...

Inchiderea administrativa a santierelor din cauza pandemiei trimite zeci de mii de muncitori in somaj tehnic. Apeluri la manifestatii in tinuta de lucru fusesera lansate pe retelele de socializare pe care abunda teorii conspirationiste antivaccin.

Australien/Melbourne??Bauarbeiter Protest21.09.2021 pic.twitter.com/AA82c1PC5g

-- Anonymous (@AnonymCov2) September 21, 2021

Melbourne , Australia, hoy. https://t.co/kYc2tLyL7n

-- [email protected] - dr. en Inmunidad de Rebano ?? (@Cami_GP0) September 21, 2021

Manifestanti care agitau drapele cu inscrisul "Trump", dupa numele fostului presedinte american Donald Trump, au ocupat scurt timp marti un pod peste una din principalele artere ale orasului.

Right now in Melbourne, Australia the most severe clash to date between workers and the state over mandated jabs as thousands of unionized construction tradesmen take the streets. Victoria Premier Dan Andrews has shut down all construction for two weeks pic.twitter.com/lnM7yi2puS

-- Max Blumenthal (@MaxBlumenthal) September 21, 2021

WATCH: Huge group of construction workers protesting against force vaccines block highway in Melbourne. pic.twitter.com/MF84Ggsa1a

-- Election Wizard (@ElectionWiz) September 21, 2021

Cel putin trei politisti au fost raniti si peste 40 de persoane retinute, potrivit lui Shane Patton, seful politiei statului Victoria, al carui capitala este Melbourne. Circa 500 de politisti fusesera desfasurati in urma protestelor violente ale celor care lucreaza pe santiere. Mai multi jurnalisti au fost agresati in cursul confruntarii, potrivit AFP, relateaza agerpres.ro.

Peste 1.000 de manifestanti echipati in tinuta de santier au invadat centrul celui de-al doilea mare oras australian, lansand rachete de semnalizare, aruncand sticle si atacand masini ale politiei in timp ce scandau sloganuri impotriva vaccinarii si carantinei.Oponentii vaccinarii obligatorii a muncitorilor in constructii s-au confruntat cu politia fara sa tina seama de apelurile lansate prin megafoane care ii invitau sa paraseasca zona.

There's an uprising happening in Melbourne. pic.twitter.com/t36pZ7Zl09

-- Evelyn Rae (@_evelynrae) September 21, 2021

Melbourne este in carantina stricta de sapte saptamani, intr-o incercare a autoritatilor de a stopa extinderea rapida a variantei Delta a coronavirusului. Dar focare de contaminare au fost identificate pe santierele de constructii unde respectarea regulilor este mai relaxata, potrivit autoritatilor.Acestea au decis marti sa inchida aproape toate santierele de constructii din oras pentru doua saptamani din cauza nerespectarii reglementarilor anti-COVID de catre muncitorii care lucreaza acolo si dupa manifestatii de protest impotriva noilor reguli mai stricte.

"Am avertizat industria de constructii acum o saptamana, am vazut comportamente scandaloase pe santiere si pe strazi si actionam in consecinta in mod decisiv si fara ezitare", a spus Tim Pallas, ministrul relatiilor industriale din statul Victoria, anuntand decizia autoritatilor de a inchide santierele, citat de AFP, relateaza agerpres.ro.Este a doua manifestatie de acest gen in ultimele doua zile la Melbourne, dupa cea la care au participat luni circa 100 de muncitori de pe santierele de constructie, care au spart geamuri in centrul orasului. La jumatatea lunii septembrie, peste 200 de arestari au fost efectuate si unii politisti au fost raniti in cursul confruntarilor violente cu manifestanti care se opun carantinarii.Statul Victoria a inregistrat 603 noi cazuri de contaminari cu COVID-19 in ultimele 24 de ore.Cele doua mari orase australiene Sydney si Melbourne sunt in prezent plasate in carantina. Obiectivul masurii este de a vaccina 80% din populatie, ceea ce ar permite o redeschidere progresiva, dar aceasta va lua cel putin inca o luna in majoritatea locurilor vizate, potrivit agerpres.ro.

Comments